Τον μετέφερε αιμορραγώντας περιπολικό.

Περιπολικό μετέφερε άνθρωπο που αιμορραγούσε στο κέντρο της πόλης στο νοσοκομείο Αγρινίου, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει. Αποκαλύπτεται το πρόβλημα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή.Έκταση έχει λάβει συμβάν που έγινε το απόγευμα, με ηλικιωμένο άνδρα με πρόβλημα υγείας, που αιμορραγούσε στα πόδια, στην πλατεία Παναγοπούλου (σιντριβάνι). Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο όπου βρίσκονταν ο ασθενής, έσπευσε περιπολικό, αφού αν και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, δεν ήρθε ασθενοφόρο.

Τελικά το περιπολικό παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ερωτηματικά όμως υπάρχουν για την μη προσέλευση ασθενοφόρου στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει του agriniopress, το ΕΚΑΒ  είχε για το απόγευμα διαθέσιμα δυο ασθενοφόρα στο Αγρίνιο, το ένα όμως βρίσκονταν για διακομιδή στην Πάτρα και το απόγευμα και το δεύτερο ασθενοφόρο πήγε για περιστατικό στην Μακρυνεία.
Αν και ζητήθηκε το ασθενοφόρο της Αμφιλοχίας, να προσεγγίσει προς Αγρινίου, κρίθηκε πως δεν έπρεπε να χαθεί χρόνος με τον άνδρα στο σιντριβάνι που αιμορραγούσε και λιποθύμησε πιθανώς από υπογλυκαιμικό επεισόδιο, αφού πιθανώς είναι κιρσορραγία. Έτσι κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί με το περιπολικό, για να μην κινδυνεύσει ο ασθενής.
Από εκεί και πέρα, το συγκεκριμένο συμβάν μάλλον αποκαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο και την Αιτωλ/νία γενικότερα. Προβλήματα που δεν σχετίζονται μόνον με τις ελλείψεις, αλλά και την έλλειψη συντονισμού με τα ασθενοφόρα που διαθέτουν τα Κέντρα Υγείας. Ουσιαστικά, όλα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα, θα πρέπει να υπόκεινται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό, αυτό όμως δεν συμβαίνει, αφού τα Κέντρα Υγείας δεν ενημερώνουν για το δικό τους πρόγραμμα και έτσι μεγάλες περιοχές, παραμένουν ακάλυπτες.
Το σημερινό συμβάν μάλλον θα πρέπει να αποτελέσει «καμπανάκι» για τους αρμοδίους, ώστε να συνεργαστούν, αφού δεν νοείται μια πόλη σαν στο Αγρίνιο, αλλά και άλλες περιοχές του νομού, να μένουν χωρίς ασθενοφόρο, ούτε στιγμή.

Πηγή:agrinionews.gr
 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...