Τον Φεβρουάριο αφήνουμε τρίχες… Καμπάνια ενάντια στα κοινωνικά στάνταρ για την γυναικεία τριχοφυΐα

, τις καλεί να μην αποτριχωθούν για ένα μήνα

Η Alex Andrews από την Αυστραλία ξυρίστηκε τελευταία φορά σε ηλικία 11 ετών και υποστηρίζει πως αυτή η απόφαση που πήρε τότε της άλλαξε ολόκληρη την ζωή, και κυρίως τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και νιώθει για το σώμα της. Σήμερα καλεί όλες τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο και για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης πάνω στα κοινωνικά στάνταρ γύρω από την γυναικεία τριχοφυΐα.

Το «Get Hairy February» είναι μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση της βίας απέναντι στις γυναίκες και για να υποστηρίξει όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω φύλου, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με αν οι γυναίκες επιτρέπεται ή όχι να έχουν τρίχες. Η καμπάνια ενθαρρύνει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες να παραμερίσουν τα ξυραφάκια τους και να αφήσουν τα πόδια και τις μασχάλες τους αξύριστα για ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο.

τριχες

Είναι άκρως αποδεκτό για τους άντρες να έχουν περίεργα μουστάκια ακόμη και στον χώρο εργασίας τους, αλλά πόσο αποδεκτό θα ήταν αντίστοιχα αν οι γυναίκες έκαναν το ίδιο με τις τρίχες στις μασχάλες και τα πόδια τους σε μήνες πιο ζεστούς από τον Φεβρουάριο; Αυτό είναι το θέμα» εξηγεί. Σύμφωνα με την Alex, το «Get Hairy February» θέλει να εξασφαλίσει πως οι γυναίκες θα μπορούν να έχουν την επιλογή να ξυρίζονται ή όχι, δηλαδή να μπορούν να αποφασίσουν τι θα κάνουν τελικά χωρίς να πρέπει να σκεφτούν την ντροπή και το στίγμα της απόφασής τους.  «Είναι κάτι που κάνεις κάθε τρεις μέρες και κάποια στιγμή σκέφτεσαι “Γιατί το κάνω όλο αυτό και το πληρώνω κιόλας;”. Ελπίζω όλες οι γυναίκες να νιώσουν την αυτοπεποίθηση να αφήσουν ελεύθερο τον εαυτό τους, να αγκαλιάσουν την φυσική ομορφιά τους και να είναι περήφανες που θα ανήκουν σε μια κοινωνία που απαιτεί ισότητα και ασφάλεια για όλες τις γυναίκες» καταλήγει η Alex.

Στόχος του «Get Hairy February» είναι να συγκεντρωθούν 10.000 δολάρια σε διάστημα ενός έτους και όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να κάνουν δωρεά εδώ ή απλώς να αποχωριστούν το ξυραφάκι τους αρχής γενομένης από σήμερα.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...