Το «αμαρτωλό» 89

Το «αμαρτωλό» 89

Θα ασχοληθούμε διεξοδικά, σε επόμενα κείμενα μας, με τα πεπραγμένα του κ. Σημίτη, με αφορμή τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δε μπορούμε, βέβαια, να αποφύγουμε τον πειρασμό, να σχολιάσουμε το «πέπλο προστασίας» και την επιχείρηση «πλυντήριο» που έχει στηθεί,  που επιβεβαιώνει, κατά τον πιο εμφαντικό τρόπο, αυτό που με ανάλογη αφορμή είχαμε χαρακτηρίσει σαν πορεία εκφυλισμού ενός συστήματος εξουσίας και επιρροής. Μας προκάλεσε εντύπωση ωστόσο πως κάποια από τα εν λόγω κέντρα, ανέσυραν από τη μνήμη το, όντως, «αμαρτωλό 89», με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ο «νόμιμος διάδοχος» του πάλαι ποτέ Συνασπισμού, που, τότε, είχε πράγματι συμπράξει στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και των υπόλοιπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Εκπλήσσει, ωστόσο, η  επιλεκτική μνήμη των «νοσταλγών», καθώς από το αφήγημα τους λείπει ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ενορχηστρωτής της, αποδεδειγμένης, σκευωρίας, εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

Δηλαδή την τότε ηγεσία της ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην κίνηση της σχετικής διαδικασίας, στη Βουλή, πείθοντας-δυστυχώς- και την τότε ηγεσία του Συνασπισμού, για το βάσιμο των στοιχείων, ώστε να συμπράξουν στο σχηματισμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη. Περιττεύει η αναφορά στο πλήθος των στοιχείων, που καταδεικνύουν το «στήσιμο» των κατηγοριών, με τις γελοιότητες περί «πάμπερς», αλλά και την επιστράτευση, ως μαρτύρων του κατηγορητηρίου, προσώπων από τον πυθμένα της κοινωνικής ζωής, ακόμη και του υποκόσμου, με άμεση ή έμμεση αναφορά στην τότε  επίσημη ΝΔ. Προφανώς και η σύμπλευση της τότε ηγεσίας του Συνασπισμού, χωρίς επαρκή στάθμιση των δεδομένων-όπως εκ των υστέρων έχει ομολογηθεί από στελέχη του χώρου-αποτέλεσε μέγιστο πολιτικό σφάλμα, ιστορικών διαστάσεων, αλλά δε μπορεί να υποκαταστήσει τον κυριαρχικό ρόλο της τότε ηγεσίας της ΝΔ.

Αν, λοιπόν, η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι, κατά «νόμιμη μοίρα», υπεύθυνη για τις επιλογές της τότε ηγεσίας του Συνασπισμού, για τη σκανδαλοθηρία και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, εκείνης της περιόδου, τότε γιατί κατά μείζονα λόγο, δεν υπέχει ανάλογη ή μεγαλύτερη ευθύνη, η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, που είναι και κατ` ευθείαν «απόγονος»; Και κάτι ακόμη: Αν τους ενδιαφέρει, ας αναζητήσουν και τους «επιτήδειους ουδέτερους», από το χώρο του τότε ΠΑΣΟΚ, που ενθάρρυναν τους σκευωρούς.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/346450-To-amartolo-89 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...