Το Κουβέιτ απαιτεί τη μείωση του προσωπικού της Ιρανικής πρεσβείας στη χώρα

Κουβέιτ Ιράν


Το Κουβέιτ καλεί το Ιράν να μειώσει το προσωπικό της πρεσβείας του και να κλείσει τα τεχνικά γραφεία του στη χώρα μετά από δικαστική υπόθεση στην οποία είναι εμπλεκόμενες «Ιρανικές οντότητες» που συμμετείχαν σε κατασκοπικό πυρήνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ KUNA. Τον προηγούμενο χρόνο το Κουβέιτ καταδίκασε 23 άνδρες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν ένας Ιρανός ενώ οι υπόλοιποι ήταν από το Κουβέιτ, επειδή, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν κατάσκοποι του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου αφού οι αρχές βρήκαν όπλα και εκρηκτικά κατά τη διάρκεια εφόδου σε γιάφκα του «πυρήνα Αμπνταλί» το 2015. Η υπόθεση «έριξε λάδι στη φωτιά» των πολύ τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στα δύο μέλη του ΟΠΕΚ.

 Η Ιρανική κρατική τηλεόραση, έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ κάλεσε τον πρέσβη της Τεχεράνης και τον κάλεσε να μειώσει τον αριθμό των διπλωματών, από 19 στους 4 και να τερματίσει όλες τις στρατιωτικές και πολιτισμικές αποστολές. Σύμφωνα με το Κουβετιανό πρακτορείο KUNA, το οποίο επικαλείται πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το Κουβέιτ επίσης αποφάσισε να παγώσει όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κοινές επιτροπές που συμμετέχουν οι δύο χώρες.

 «Η κυβέρνηση του κράτους του Κουβέιτ αποφάσισε να αναλάβει δράση σύμφωνα με τις διπλωματικές νόρμες και με υπακοή με τη συμφωνία της Βιέννης όσον αφορά τη σχέση της με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Ενημέρωσης, Σεΐχης Μοχάμεντ αλ-Μουμπάρακ αλ-Σαμπάχ. Αξιωματούχοι της Ιρανικής πρεσβείας δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος, ωστόσο η Ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι, «Οι ισχυρισμοί του Κουβέιτ, ότι το Ιράν προσπάθησε να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας δεν ισχύουν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/293554-To-Koybeit-apaitei-te-meiose-toy-prosopikoy-tes-Iranikes-presbeias-ste-chora ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...