Το «πENDε» στο θέατρο OLVIO

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

 Η νέα παραγωγής  του θεάτρου OLVIO τιτλοφορείται «πENDε» και θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 21:15.

Τα αντικείμενα, οι άνθρωποι, οι ιδέες, οι πράξεις δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται. Η Ευτυχία και η Δυστυχία βρίσκεται στο κενό ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι. Ποτέ κανείς δεν έζησε ακριβώς τη ζωή που ήθελε.

Αυτό είναι το θέμα του έργου πENDε. Πέντε ιστορίες που προσπαθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων, αυτές που δε φαίνονται, αυτές που επιμελώς κρύβονται και μάλλον αυτές είναι και οι πιο φωτεινές πλευρές, οι πιο καθαρές, οι πιο αληθινές. Η Διαφορετικότητα βάλλεται από παντού, από ανόητους κανόνες που οι ίδιοι οι άνθρωποι επέβαλαν στην κοινωνικότητά τους.

Πόρνες, νοικοκυραίοι, μοναχικοί άνθρωποι, κοσμικοί ερημίτες, άρρωστοι γέροι, ανέλπιδοι νέοι, τραβεστί, πρόσφυγες που πνίγηκαν μες την ελπίδα τους, φρουροί της τάξης, αλκοολικοί, άνθρωποι με ανοιχτές οθόνες και κλειστά παράθυρα, άνθρωποι που πονάνε και δεν το δείχνουνε, άνθρωποι που βάφουνε την απελπισία με πλαστικά χρώματα αισιοδοξίας αλλά και η αισιοδοξία που πνίγεται κάτω από το ασήκωτο βάρος των πραγμάτων, άνθρωποι που βγαίνουν μέσα από μαύρες σακούλες σκουπιδιών, άνθρωποι που χάνονται μέσα σε συσκευασίες άχρηστων αντικειμένων, άνθρωποι που χαίρονται τη στιγμή, άνθρωποι που την σκοτώνουν, άνθρωποι αλλοδαποί και ημεδαποί που προσπαθούν να ζήσουν σαν άνθρωποι. Άνθρωποι μαύροι, άσπροι, κόκκινοι, χοντροί, ψηλοί, κοντοί, άνθρωποι που πεινάνε για ζωή, που διψάνε για ένα άγγιγμα, άνθρωποι δυνατοί, αδύναμοι, άνθρωποι ξεθωριασμένοι, άνθρωποι που τρέχουν πίσω από την ύλη, άνθρωποι που κυνηγάνε τ’ αόρατα…

Αυτό είναι το θέμα του έργου πENDε. Πέντε ιστορίες με κέντρο την ανθρώπινη επιθυμία, την ανθρώπινη αλήθεια -αν υπάρχει- που χτυπιέται εμμονικά πάνω σ’ ένα λευκό τοίχο κι ο τοίχος τελικά πέφτει και μας αποκαλύπτει ένα αληθινό δέντρο που μόλις σκάει τα πρώτα του λουλούδια: μόνο η Τέχνη μπορεί να το κάνει αυτό, στη ζωή είναι όλα πιο ζόρικα.

 

πENDε

Χορογραφία – δραματουργία: Γιάννης Μπαγουρδής

Σκηνικά- κοστούμια : Βαγγέλης Ζιλέλης  || Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης

Ερμηνεύουν : Νατάσα Παπαμιχαήλ, Βάσω Λύκουρα, Νεκτάριος Ράμιας, Ηλίας Μπαγεώργος, Παναγιώτης Πολίτης

Στο τσέλο η Μαντώ Αγουρίδου

Τραγουδάει ζωντανά ο κόντρα τενόρος Γιώργος Κατσούλης

Βοηθός παραγωγής : Ηλέκτρα Κομνηνίδου

Διάρκεια: 60 λεπτά

Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210-3414.118

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/284994-To-pENDe-sto-theatro-OLVIO ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...