Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 στους Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 στους Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν ίσως η εντυπωσιακότερη στιγμή της φετινής στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Ένας αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας έστειλε μήνυμα από το πιλοτήριο ενός F16  Νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει θεαματικούς ελιγμούς με το αεροσκάφος.    

Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας» έιπε ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης από τον ουρανό. Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς, που συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση. «Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία.

Το “όχι” των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», είπε από το πιλοτήριο του F16.  

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον επισμηναγό, είπε: «Κύριε Επισμηναγέ, Τόσον εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας.  

Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά». 

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης  

Ο Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».   Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.  

Η ομάδα «Ζευς»  

Η ομάδα «Ζευς» αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/345806-To-sygkinetiko-menyma-toy-pilotoy-toy-F-16-stoys-Ellenes-BINTEO ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...