Το σχέδιο του Αγγελόπουλου για την «εκτόξευση» της ΑΕΚ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Άνω Λιοσίων!

Το σχέδιο του Αγγελόπουλου για την «εκτόξευση» της ΑΕΚ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Άνω Λιοσίων!

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Άνω Λιοσίων έχουν επιλεγεί από την ΚΑΕ ΑΕΚ με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτείας για έδρα της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου, ίσως και ημερών, η υπογραφή των τελικών συμβάσεων μεταξύ Ένωσης και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφού σε πρόσφατη συνάντηση του Μάκη Αγγελόπουλου με υψηλόβαθμα στελέχη τη κυβέρνησης .

Τα νεότερα που προκύπτουν, βάσει του ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι για να αποφευχθούν γραφειοκρατικά προβλήματα, που και πάλι είχαν προκύψει κυρίως από υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε να πάρει πάνω του το θέμα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ώστε η εγκατάσταση να επιστρέψει στη ΓΓΑ και με αυτή να υπογραφούν τα συμβόλαια με την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ.

Έτσι, τα πράγματα απλοποιούνται, αφού η ΑΕΚ θα υπογράψει μια απλή σύμβαση σαν κι αυτή του ΟΑΚΑ με πιθανότερη χρονική διάρκεια τα πέντε χρόνια και από εκεί και πέρα, θα ανανεώνεται αυτόματα στο τέλος της με προσυμφωνημένο τίμημα, αν η Ένωση τηρεί τους όρους. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να φτάσει μέχρι και 99 χρόνια αν η ΑΕΚ το θελήσει και είναι συνεπής. Φυσικά, το μάνατζμεντ της εγκατάστασης θα το έχει η Ένωση, η οποία θα προσλάβει και το προσωπικό της επιλογής της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αγγελόπουλος έχει σκοπό να αποκτήσει η ΑΕΚ τις καλύτερες Ακαδημίες μπάσκετ στην Ελλάδα με δικές τους εγκαταστάσεις και έτσι στο πλάνο είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες δύο κλειστά γυμναστήρια-προπονητήρια με χαμηλές εξέδρες, όπου τα τμήματα υποδομών θα δίνουν και αγώνες, ενώ θα προπονείται εκεί και η πρώτη ομάδα, αλλά και ακόμη τέσσερα κλειστά με τη μέθοδο του μπαλονιού, όπου θα προπονούνται όλα τα τμήματα. Μετά την ολοκλήρωση είναι πιθανόν να στεγαστούν και κάποια τμήματα υποδομών της Ερασιτεχνικής σε αθλήματα όπως το βόλεϊ και το χάντμπολ.

Σε ό,τι αφορά το κεντρικό κλειστό που θα γίνει η έδρα της «Βασίλισσας» για τα επόμενα χρόνια, αναμένεται να τοποθετηθούν νέα καθίσματα, φυσικά παρκέ που θα έρθει από το εξωτερικό και θα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και φωτεινός πίνακας σαν αυτόν που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι στο Final Four του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ με τη διαφορά ότι θα αγοραστεί και θα είναι μόνιμος.

Η χωρητικότητα από τις 9.300 θέσεις θα φτάσει στις 10.000, αφού θα τοποθετηθούν κι άλλες θέσεις περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, όπου υπάρχει μεγάλο περιθώριο, οι οποίες βέβαια θα μπορούν να βγαίνουν, ώστε να χρησιμοποιείται το κλειστό και για άλλες χρήσεις.

Παράλληλα, με τα έργα ανακαίνισης, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο ματς της σεζόν 2019-2020, θα αρχίσει και από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών η υλοποίηση της υπόσχεσης της Πολιτείας για την κατασκευή σταθμού του Προαστιακού στην έξοδο 5 της Αττικής οδού, αλλά και ειδικές λεωφορειακές γραμμές που θα καταλήγουν στο κλειστό, ξεκινώντας κι από τον σταθμό του προαστιακού όταν ολοκληρωθεί, αλλά κι από άλλα σημεία της Αθήνας.

Τέλος, σε βάθος τριετίας αναμένεται να αξιοποιηθούν και οι γύρω ελεύθεροι χώροι, αφού στο πλάνο είναι να λειτουργήσει εμπορικό χωριό, αλλά και entertainment center σε συνεργασία με επενδυτές. Άμεσα αναμένεται να φτιαχτούν εστιατόρια και καφετέριες εντός της κεντρικής εγκατάστασης για τους φιλάθλους που θα παρακολουθούν αγώνες της ΑΕΚ εκεί που ήταν γραφεία ομοσπονδιών, τα οποία θα μεταφερθούν σε άλλη Ολυμπιακή εγκατάσταση με απόφαση της ΓΓΑ και μάλιστα η ΚΑΕ θα καλύψει τα έξοδα μετακόμισης.

Η ανακαίνιση της κεντρικής εγκατάστασης όπου θα παίζει η Ένωση αναμένεται να κοστίσει στον ιδιοκτήτη της πάνω από 2 εκατ. ευρώ, όμως σε βάθος χρόνου αναμένεται να επενδυθούν ποσά που θα αγγίξουν τα 20 εκατομμύρια!

Πηγη:Filathlos.gr 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/359468-To-schedio-toy-Aggelopoyloy-gia-ten-ektoxeyse-tes-AEK-stis-Olympiakes-egkatastaseis-ton-Ano-Liosion ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...