Το «Υγεία» περνάει σε νέα εποχή – Ολοκληρώθηκε η πώληση του «Υγεία» στο CVC

Το «Υγεία» περνάει σε νέα εποχή – Ολοκληρώθηκε η πώληση του «Υγεία» στο CVC

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά του ομίλου «Υγεία» από το fund CVC Capital, που είναι και ο βασικός μέτοχος του Metropolitan. Το νοσοκομείο, περνάει σε νέα εποχή, καθώς αποκτά νέες προσβάσεις σε ρευστότητα και αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αλλάζει η διοίκηση του «Υγεία» και «θα γίνει σεβαστή η γραμμή πλεύσης του Υγεία και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο».

Όπως έγινε γνωστό, τα πακέτα των μετοχών πέρασαν ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το 70,38% του «Υγεία» καταβάλλοντας 204,4 εκατ. ευρώ. Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική αγορά, που μαζί με την άνοδο άλλων σημαντικά κερδοφόρων επιχειρήσεων που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, βρήκε δυνάμεις για να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης το ταμπό ήταν πράσινο, δείχνοντας  643,42 μονάδες. Μία άνοδος της τάξης του +0,43%. Ίσως το πιο συμαντικό στοιχείο, να είναι ο Τζίρος, που έφτασε τα 226,24 εκατ. και σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την πώληση του Ομίλου «Υγεία».Συγκεκριμένα, άλλαξαν χέρια τρία «πακέτα» μετοχών,  συνολικής αξίας 204,4 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταβίβαση του 70,38% του Υγεία από την MIG στην Hellenic Helthcare.

Kαθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεγάλης συμφωνίας, έπαιξαν ο βασικός εκπρόσωπος του CVC στο συμβούλιο της Healthcare Αλέξανδρος Φωτακίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Metropolitan Δημήτρης Σπυρίδης. Το μάνατζμεντ του «Υγεία»  θα παραμείνει ως έχει.

Γνώστες των εξελιξεων, σχολίαζαν ότι το CVC είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε με το Metropolitan ενώ ο όμιλος πλέον της Hellenic Healthcare έχει γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος υπηρεσιών υγείας με πέντε νοσοκομεία. Το «Υγεία» που δεν είναι μόνο το κεντρικό γενικό νοσοκομείο, αλλά τρία, καθότι περιλαμβάνει στο «πακέτο» του και τα μαιευτήρια «Μητέρα» και  «Λητώ«.

 Η «νέα σελίδα» στην ιστορία του ομίλου, αναμένεται να αλλάξει πολλά σε επίπεδο  προμηθευτών και ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς ο νέος μεγαλομέτοχος εκτός του Μετροπόλιταν ελέγχει και το Ιασώ, άρα ειναι ο μεγαλύτερος πάροχος υγείας στον ιδιωτικό τομέα ως Hellenic Healthcare, ενδεχομένως και ο δυνατότερος παίκτης σε όλη την ελληνική αγορά.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/346644-To-Ygeia-pernaei-se-nea-epoche-Oloklerotheke-e-polese-toy-Ygeia-sto-CVC ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...