Το «Breakin’ Mozart» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Εικόνα)

Μότσαρτ

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

 

Η εκρηκτική συνάντηση του κλασικού με το Breakdance!  Ανακαλύψτε τον Μότσαρτ αλλιώς ταξιδεύοντας σε έναν νέο υπέροχο κόσμο! Ο λόγος για την παράσταση «Breakin’ Mozart» , που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό το καλοκαίρι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που θα μας κάνει να δούμε τον Μότσαρτ αλλιώς! Η μουσική που έγραψε το παιδί θαύμα από τη Βιέννη συναντά το μπρέικ ντανς! Με τους εντυπωσιακούς χορευτές DDC – παγκόσμιους πρωταθλητές στο είδος. Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Κρίστοφ Χάγκελ. Με την βιρτουόζο πιανίστα Ναόκο Φουκουμότο ζωντανά στη σκηνή! Ένα μοναδικό σόου με χιούμορ, ακροβατικά, χορό και την εκπληκτική αμερικανίδα σοπράνο Νταρλένε ‘Αν Ντόμπις!

Ανατρεπτική και απρόβλεπτη, η παράσταση Breakin’ Mozart ύστερα από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με 100.000 θεατές και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, έρχεται να ξεσηκώσει και το κοινό της Αθήνας.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, ο βραβευμένος με Echo μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel, η εξαιρετική πιανίστα Naoko Fukumoto και η σοπράνο Darlene Ann Dobisch, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό θέαμα που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασική μουσική και το breakdance. Ο Μότσαρτ κατεβαίνει στους δρόμους και συναντά τα… B-Boys!

Οι νέοι χορευτές συναντούν την πρόκληση του Μότσαρτ και συνδυάζουν για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του παιδιού-θαύμα από τη Βιέννη. Χαρακτηριστικές κινήσεις Urban Dance εκτελούνται πανέμορφα και με τέλειο συγχρονισμό, συνδυάζοντας μουσική, χορό και ακροβατικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τα έργα του Μότσαρτ ακούγονται στην παράσταση πρωτότυπα, παιγμένα ζωντανά στο πιάνο από την πιανίστα Naoko Fukumoto αλλά και σε ορχηστρικές εκδοχές με μοντέρνες hip-hop διασκευές και δυνατά techno beats. Και τότε… η απρόσμενη συνάντηση της κλασικής μουσικής με τον χορό του δρόμου, δημιουργεί εκρηκτικές εντυπώσεις!

Γιατί… η πρωτοπορία φοράει άρωμα κλασικό!

Μότσαρτ

Γιατί Μότσαρτ;

Οι δεξιότητες του νεαρού Μότσαρτ υπήρξαν μοναδικές από την ηλικία των πέντε ετών! Εκτός από την εξαιρετική τεχνική του στο πιάνο, στο όργανο και στο βιολί, είχε την ικανότητα να αποστηθίζει πληθώρα συνθέσεων με φαινομενική ευκολία, ενώ αξιοσημείωτη ήταν επίσης η ικανότητά του να αυτοσχεδιάζει πάνω σε ένα μουσικό θέμα χωρίς προετοιμασία. Ήδη σε ηλικία έξι ετών, κατέγραφε ο ίδιος τις συνθέσεις του. Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που έχει καταγραφεί όταν ήταν πια μεγάλος. Ένας θαυμαστής του του είπε κάποτε: “Κύριε Μότσαρτ, σκέφτομαι να ξεκινήσω να γράφω συμφωνίες. Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες προτάσεις, όσον αφορά το πως να ξεκινήσω;”

“Μια συμφωνία αποτελεί μια πολύ περίπλοκη μουσική φόρμα”, απάντησε ο Μότσαρτ. “Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσετε με κάτι απλό και να προχωρήσετε σιγά-σιγά προς μια συμφωνία”.

“Μα, κύριε Μότσαρτ, εσείς γράφατε συμφωνίες όταν ήσασταν 8 χρονών!”

“Ναι, αλλά εγώ ποτέ δεν ρώτησα κανέναν πώς να το κάνω”.

Christoph Hagel

Ο μαέστρος και σκηνοθέτης Christoph Hagel σπούδασε υπό την αιγίδα του Leonard Bernstein και Sergiu Celibidache, μεταξύ άλλων. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την πρωτοτυπία του να παρουσιάζει κλασικά έργα σε ιδιαίτερους χώρους καιείναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους τουCross Over στη Γερμανία. Μεγάλες του παραγωγές όπερας, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής του Βερολίνου και πήραν παγκόσμια αναγνώριση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (“Ο Μαγικός Αυλός” στο μετρό, “Ορφέας και Ευρυδίκη” στο Μουσείο Bode, η χορευτική έκδοση απόΤα Κατά Ιωάννη Πάθη και το σηκηνοθετημένο “Ορατόριο των Χριστουγέννων” στην Berliner Dom). Για το έργο του “FlyingBach” απέσπασε το 2010 το πολύ σημαντικό βραβείο Echo, ενώ εμφανίστηκε με την παραγωγή αυτή σε παγκόσμια περιοδεία σε περισσότερες από 40 χώρες. Μετά το „FlyingBach” τρεις ακόμα παραγωγές urban dance του Christoph Hagel έγιναν διεθνείς επιτυχίες : «Breakin`Mozart» (2013), “Beethoven!The Next Level” (2016) και “Fuck You Wagner!” (2016).

Dancefloor Destruction Crew – DDC

Οι DDC αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες breakdanceδιεθνώς. Είναι πρωταθλήτρια ομάδα Γερμανίας,πρωταθλήτρια Ευρώπης και δύο φορές παγκόσμιαπρωταθλήτρια στο breakdance. Το 2013 οι DDC έλαβαν τον τίτλο “Europe’s Best Show”. Οι χορευτές και χορεύτριες της ομάδας έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια με το δικότους breakdance και hip-hop στυλ. Εμφανίζονται τακτικά στο πολύ επιτυχημένο Σαββατιάτικο τηλεοπτικό σόου του καναλιού ARD με την νέα τους παράσταση “Breakdance με δερμάτινα παντελόνια” και έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσουν ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

INFO

Breakin Mozart
Πέμπτη 29 Ιουνίου,  στις 9:00 μμ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518
 
Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 9:00 μμ.
Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη : Δάσος Σέιχ Σου,  21 3520 0200
 

Τιμές εισιτηρίων: από 18€
 

Προπώληση Αθήνα:
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 210 7234567
Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr
 
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
 
Προπώληση Θεσσαλονίκη:
Στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ: στο Βασιλικό Θέατρο (τηλ. 2315 200200) και περίπτερο ΚΘΒΕ Πλατεία Αριστοτέλους
Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 210 7234567
Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr

και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
 
Τηλέφωνο γενικών πληροφοριών: 210 7298930
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/284026-To-Breakin-Mozart-sten-Technopole-toy-Demoy-Athenaion-Eikona ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...