Το Google Maps θα σας βοηθά να…. παρκάρετε

 Ένα νέο χαρακτηριστικό δοκιμάζει η Google στην δημοφιλή εφαρμογή χαρτών και πλοήγησης Google Maps, το οποίο υπόσχεται να λύσει τα χέρια των… απανταχού οδηγών, ενημερώνοντας τους σχετικά με τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης σε τοποθεσίες όπως αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και δημόσιους χώρους γενικότερα. Η σχετική ενημέρωση, καθώς και μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης, προβάλλονται στο κάτω μέρος του GUI της εφαρμογής, δίπλα από το σύμβολο “P”.

Βέβαια, μην περιμένετε ότι η εφαρμογή θα μπορεί να σας οδηγήσει με απόλυτη ακρίβεια σε κάποια ελεύθερη θέση parking: Η λειτουργία της είναι περισσότερη απλή, αφού θα μπορεί να σας δίνει μια γενικότερη εικόνα μόνο της κατάστασης στο χώρο που σας ενδιαφέρει, βαθμολογώντας την δυνατότητα εύρεσης κάποιας θέσης για τη στάθμευση του οχήματός σας σε “εύκολη”, “μεσαία” και “περιορισμένη”.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το gr.pcmag.com, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση beta του Google Maps, ενώ –προφανώς- δεν υποστηρίζει ακόμα όλες τις χώρες στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, η νέα αυτή δυνατότητα είναι καλοδεχούμενη και περιμένουμε να δούμε πόσο καλά θα λειτουργεί στην Ελλάδα.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...