Τρίκορφο Ναυπακτίας :Αναμένοντας τις υπογραφές ο Εύηνος συνεχίζει να απειλεί… Βίντεο

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι του χωριού Τρίκορφου Ναυπακτίας από τις υποσχέσεις της Περιφέρειας με επίσημες ή ανεπίσημες τοποθετήσεις. Αναμένοντας τις υπογραφές  αφήνουν στην  τύχη του ένα δρόμο ο οποίος έχει κατασκευαστεί με Ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του προγράμματος Θησέας και οδηγεί σε τουριστική μονάδα αλλά και σε εργοστάσιο δημιουργίας μαρμελάδων . Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ένας δρόμος που έχει κατασκευαστεί με Ευρωπαϊκά κονδύλια οφείλουν οι  υπεύθυνοι να τον συντηρούν αλλά και να μην τον θέτουν σε κίνδυνο , κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμβαίνει.

Στις 1 Αυγούστου 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα  και των αντιπεριφερειαρχών κ. Σταρακα, κ. Λύτρα και κ. Μπαλαμπάνη είχε πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για μεγάλα έργα που θα  ξεκινούσαν στην Αιτωλοακαρνανία , συνεργάτης του Nafpaktianews.gr έκανε ερώτηση για τον ποταμό Εύηνο  με τον κ. Λύτρα υπεύθυνο Περιφερειάρχη να απαντά γενικότερα και για τα τρία ποτάμια του νομού  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον κ. Λύτρα να λέει ότι στα μέσα του Οκτώμβρη να υπάρχει εργολάβος χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει γίνει παρέμβαση αν και φτάνουμε στο Δεκέμβρη.
Βέβαια ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας που καθυστερεί τα έργα όμως  όταν είναι ορατή η κατάρρευση ενός δρόμος δεν θα πρέπει να γίνει παρέμβαση ;

Προβλήματα εκτός όμως από τον δρόμο υπάρχουν και στον κάμπο του Τρικόρφου που ο ποταμός Εύηνος «τρώει» αγροτικές εκτάσεις χωρίς και εκεί να έχει γίνει κάτι.

Στο σημείο βρεθήκαμε το απόγευμα της Δευτέρας και μας μίλησε ο κτηνοτρόφος και μέλος της κοινότητας Θανάσης Κυρίτσης για τα προβλήματα που υπάρχουν λέγοντας πως οι κάτοικοι και οι φορείς του Τρικόρφου έχουν χορτάσει υποσχέσεις .Συγχρόνως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον δρόμο και τον  αύλακα του ΤΟΕΒ που αν τα ορμητικά νερά τον καταστρέψουν θα μιλάμε για  μεγάλη καταστροφή στην τοπική οικονομία , στην άρδευση αλλά και στην αποκοπή της τουριστικής μονάδας και του εργοστασίου τυποποίησης μαρμελάδων από το χωριό που απασχολεί 17 άτομα από την περιοχή.

Άμεσα χρειάζεται σκαπτικό μηχάνημα μόλις σταματήσουν οι βροχές και πέσει λίγο  η στάθμη του νερού για να γίνουν παρεμβάσεις.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...