Τραμπ: “Ψεύτες στο CNN” (Βίντεο)

(BINTEO) “ΑΘΩΩΝΕΙ” ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝOΜΙΑ ΚΑΙ OBAMACARE

Ανέβασε τους τόνους ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά την εκλογή του.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, αρνήθηκε να απαντήσει στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN χαρακτηρίζοντάς τους “ψεύτες”.

Δείτε το βίντεο:

 

Donald Trump refuses answer questions from CNN calling them fake news

— Sky News (@SkyNews)

 

Απαντήσεις για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, από την επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές. Κυριάρχησαν θέματα αυξημένης προβολής στα αμερικανικά Μέσα, όπως το μέλλον των επιχειρήσεών του, το υποτιθέμενο ρωσικό βίντεο οργίων και η πιθανότητα οι εκλογές να είχαν επηρεαστεί από Ρώσους χάκερς.

Για το τελευταίο, απάντησε πως τώρα πιστεύει, «ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω ότι μας έχουν χακάρει και άλλες χώρες, άλλοι άνθρωποι».  Ένα θέμα που προέκυψε προ μηνών, όταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαν αρχίσει να βγαίνουν στην δημοσιότητα αναφορές, περί  κυβερνοεπίθεσης στην Εθνική Επιτροπή του κόμματος των Δημοκρατικών. Στην συνέχεια, μετά την επαλήθευση της επίθεσης, χιλιάδες emails, από κορυφαία μέλη του κόμματος των δημοκρατικών, ακόμα και της Χίλαρι Κλίντον,  δόθηκαν στην δημοσιότητα, μέσω των Wikileaks.

Ποιος θα διοικεί τις επιχειρήσεις του ομίλου Τράμπ;

 Θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ, είναι το μέλλον των επιχειρήσεων του κ. Τραμπ καθώς και το αν θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων όταν σε εννέα ημέρες, θα αναλάβει τα καθήκοντά του.  Κατά την συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την πλήρη παραχώρηση του ελέγχου των επιχειρήσεών του στους γιους του, Ντόναλντ τζούνιορ και Ερικ Τραμπ, όπως και σε ένα στέλεχος του ομίλου, μέσω της δημιουργίας καταπιστεύματος, στις 20 Ιανουαρίου.  Εκείνος έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που κατέχει στον όμιλό του. Ένα φορτισμένο θέμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς συνηθίζεται οι Πρόεδροι με μεγάλη περιουσία και επιχειρηματική δραστηριότητα, να παραχωρούν την διαχείριση των εταιριών, σε ένα «τυφλό» τραστ. Αυτό σημαίνει ότι η νέα διοίκηση θα είναι ανεξάρτητη και δεν θα έχει καμία σχέση ή επαφή με τον Πρόεδρο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Μάλιστα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πρακτικής, είναι ότι ο Πρόεδρος δεν γνωρίζει ποιος διοικεί τις επιχειρήσεις του. Η επιλογή του να δώσει την διοίκηση στους γιούς του, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Η κριτική εστιάζεται στο ότι η διοίκηση παραμένει στην οικογένεια και ο κ. Τραμπ εμμέσως παραμένει στο «τιμόνι» των επιχειρήσεων.

Πάντως σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Τραμπ και την νομική του σύμβουλο, δεν θα γίνει καμία νέα  συμφωνία εκτός συνόρων, κατά την προεδρία του. Για την ανάληψη της διοίκησης από τους ιούς του, η ίδια επεσήμανε ότι ο κ. Τραμπ δεν θα συζητά με τους γιους του για αυτό το θέμα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το σαββατοκύριακο απέρριψε μία συμφωνία συνολικού ύψους 2 δις δολαρίων, που προτάθηκε από φίλο του στο Ντουμπάι.  Ο ίδιος επέμεινε  ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, και πως αν ήθελε, θα μπορούσε να διοικεί τις επιχειρήσεις του και να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ταυτόχρονα.

Το βίντεο των οργίων

Μετά δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να έχει  βίντεο οργίων του, από σουίτα ξενοδοχείου στη Μόσχα, ο ίδιος έδωσε την δική του απάντηση χαρακτηρίζοντάς τα  ως ανοησίες και ψέματα.  Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «είναι ντροπή να δημοσιεύονται αυτές οι πληροφορίες, είναι ψεύτικες ειδήσεις. Ψεύτικα πράγματα, δεν συνέβησαν», για να προσθέσει ότι «ο Πούτιν και η Ρωσία έβγαλαν ανακοίνωση σήμερα ότι είναι ψεύτικη η είδηση. Σέβομαι αυτό που είπαν. Αν είχαν κάτι, θα το είχαν δημοσιοποιήσει», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια, σχολίασε ότι είναι πάντα προσεκτικός για το ενδεχο΄μενο  κατασκοπείας σε δωμάτια ξενοδοχείων και ότι πάντα προειδοποιεί τους συνεργάτες του για μικρές κάμερες. «Είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Περιβάλλομαι από σωματοφύλακες. Πάντα τους λέω να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν κάμερες στα πιο παράξενα σημεία. Δεν τις βλέπεις και δεν το ξέρεις. Καλύτερα να προσέχεις αλλιώς θα δεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, είμαι και μανιακός με την καθαριότητα».

Η φιλία με τον Πούτιν

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Πούτιν προσπάθησε να τον εκλέξει, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «αν ο Ντόναλντ Τραμπ αρέσει στον Πούτιν, το θεωρώ προσόν, όχι κάτι αρνητικό, γιατί έχουμε μία απαίσια σχέση με τη Ρωσία. Πιστεύετε ειλικρινά ότι η Χίλαρι θα ήταν πιο σκληρή με τον Πούτιν από εμένα; Το πιστεύει κανείς αυτό πραγματικά;».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...