Τσίπρας σε Γιούνκερ: Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ είχε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε για την ανακοίνωση της Κομισιόν για τον τερματισμό του υπερβολικού ελλείμματος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ: «Η επίσκεψή σας γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες, ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού υπερβολικού ελλείμματος, ένα πολύ σημαντικό μήνυμα». Θυμίζοντας πως «η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009, όταν το ελληνικό έλλειμμα έφτασε το 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα, βρίσκεται στο 1,2%, ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες, στο 0,6%. Και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική η συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».
 
Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως:
 «Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015, το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδο του 5,1%, είχε ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον, ναι, η χώρα σας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής παύση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας».

Μάλιστα, ο κ. Γιουνκερ είπε πως οφείλει έναν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, ιδίως στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. «Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες. Οφείλω αυτό να το αναγνωρίσω στον ελληνικό πληθυσμό», τόνισε.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292688-Tsipras-se-Gioynker-Eimaste-apophasismenoi-na-anakampsoyme ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...