ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ θα καθοριστεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ θα καθοριστεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου

Ξεκάθαρη απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών λέγοντας: «Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία»

Παράλληλα, διεμήνυσε: «Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

«Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής. Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ» τονίζει το ΥΠΕΞ.

«Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματα στο Αιγαίο», δήλωσε χθες ο Χουλούσι Ακάρ σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρεμβαίνει στις δραστηριότητές της στην περιοχή.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345581-YPEX-pros-Toyrkia-E-oriothetese-tes-ellenikes-AOZ-tha-kathoristei-basei-toy-diethnoys-dikaioy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...