Υπερδιπλασιάζεται ο συντελεστής δόμισης στο μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου.

Με Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης (ΚΑΔ) 19558 και ημερομηνία 12 Απριλίου 2019 βρίσκεται στο Εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση το νέο Προεδρικό διάταγμα για το λεγόμενο οικιστικό πρόβλημα, στον παραδοσιακό οικισμό.

Στον τομέα Γ, που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, ο συντελεστής δόμησης από 0,5 αυξάνει στο 1,2 το ύψος των κτιρίων πάει στα 11 μέτρα χωρίς την στέγη και ο αριθμός των ορόφων στους τρεις. Επίσης λύνεται το θέμα της αρτιότητας των οικοπέδων, αφού προβλέπονται οι παρεκκλίσεις που ζητούσε ο δήμος Ναυπακτίας.

Από το καλοκαίρι του 2017, όταν τα αρμόδια Υπουργεία (Πολιτισμού και Περιβάλλοντος) ενέκριναν το Π.Δ. και μετά από 2 χρόνια επεξεργασιών φθάνουμε επιτέλους στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνει μια εκκρεμότητα είκοσι χρόνων (από το 1998) που ταλαιπώρησε την Ναύπακτο. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος και για άλλες βελτιώσεις στο πολεοδομικό καθεστώς της πόλης. Η έκδοση αδειών με το νέο νομοθετικό πλαίσιο αρχίζει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με την δημοσίευσή του στο Φ.Ε.Κ.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η πρώτη μας θητεία στο Δήμο Ναυπακτίας σφραγίζεται από άλλη μια επιτυχία. Το παλέψαμε μέχρι τέλους και το καταφέραμε. Κλείνει μια εκκρεμότητα εικοσαετίας. Το πολεοδομικό καθεστώς της πόλης ομαλοποιείται. Είχαμε φθάσει στο χειρότερο σημείο αλλά από εδώ και πέρα βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. που προχωρά με γοργά βήματα.

Στην πρώτη μας θητεία δεν φοβηθήκαμε και τολμήσαμε να ανοίξουμε όλα τα καυτά προβλήματα της πόλης. Το ΞΕΝΙΑ που ανακαινίζεται, τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ (πηγές Βαρναράχης και πανωπροίκι), την ανάπλαση στο Ιστορικό κέντρο, τον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς, τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα, τον Βιολογικό καθαρισμό που ολοκληρώνεται, την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, το τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο  και ένα σωρό άλλα. Βάλαμε τέλος στην απραξία. Κι αυτό φαίνεται στην πράξη. Με την ολοκλήρωση των έργων μας στο επόμενο διάστημα η Ναυπακτία αλλάζει πρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους  με βοήθησαν, αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου. Ο δρόμος ήταν δύσκολος αλλά η χαρά να προσφέρεις στον τόπο σου είναι η καλύτερη ανταμοιβή.»

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...