Υποδομή Seatrac για άτομα με ειδικές ανάγκες ξανά στη Γλυφάδα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τοποθετήθηκε και πάλι στη Γλυφάδα  ολοκληρωμένη υποδομή για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία.
Δίπλα στο μηχανισμό, επίσης  τοποθετήθηκε ξανά ειδικός διάδρομος, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, αλλά και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες να έχουν και αυτοί  πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Πέρυσι, μάλιστα , το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε ρεκόρ χρήσης, αλλά και πανελλαδική πρωτιά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η ίδια η εταιρία εγκατάστασης  του Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Ειδικότερα, στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1355 χρήσεις. Ο μέσος όρος χρήσεων ήταν περίπου 15 ανά ημέρα, ενώ υπήρξαν μέρες που ο αριθμός χρήσεων ξεπέρασε τις 30.

«Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να απολαμβάνουμε το αγαθό του ήλιου και της θάλασσας, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον αυτονόητο λόγο, το Seatrac βρίσκεται έτοιμο προς χρήση και πάλι στην παραλία της Γλυφάδας μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Αποτελεί  μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν χρειάστηκε περαιτέρω παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/290854-Ypodome-Seatrac-gia-atoma-me-eidikes-anagkes-xana-ste-Glyphada ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...