Υποψήφιος ο Γ. Κοτρώνης με την παράταξη Μπουλέ

Ο Γιώργος Κοτρώνης θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Μπουλέ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το δηλώνει ξεκάθαρα σήμερα στην «Εμπρός», εξηγώντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Διαβάστε τι μας λέει για τις παράλληλες επαγγελματικές του δραστηριότητες, που κατά πολλούς θα αποτελούσαν λόγο μη ενασχόλησή του με τα κοινά, καθώς και για το πώς ο ίδιος βλέπει τον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής σήμερα.

Κύριε Κοτρώνη, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, ένα ερώτημα που πλανάται στην πόλη σχετίζεται με εσάς. Ως ένας άνθρωπος που έχετε από την αρχή σταθεί στο πλευρό του Γιάννη Μπουλέ, στις εκλογές του 2014 και ως υποψήφιος με την παράταξη, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας για τις ερχόμενες του Μαΐου;

Σε κάποια θέματα νομίζω τις αποφάσεις τις έχω πάρει εδώ και πολλά χρόνια: θα είμαι παρών σε ότι αφορά το μέλλον τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Νομίζω, σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να είναι σαφές σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ναι θα είμαι υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Μπουλέ. Οι άνθρωποι που με εμπιστεύονται γνωρίζουν καλά ότι κάνω πάντα αυτό που είναι προς το συμφέρον του τόπου μας και γι’ αυτό έχω το θάρρος να τους ζήτω να στηρίξουν και αυτή την επιλογή μου.

Λόγω των νέων επαγγελματικών σας υποχρεώσεων, και του ευαίσθητου αντικειμένου αυτών, θεωρήθηκε από πολλούς ότι δύσκολα θα παίρνατε αυτή την απόφαση. Πόσο σας απασχόλησε αυτή η παράμετρος;

Θεωρώ ότι όλοι μας μπορούμε να επικαλεστούμε την δουλειά ή την οικογένεια, όμως,  και εκεί είναι η υπέρβαση που καλούμαστε να κάνουμε, θα πρέπει να επιλέγουμε την συμμετοχή στα κοινά γιατί μόνο έτσι μπορούν οι κοινωνίες να προχωρούν.

Ως άτομο με διακατέχει πάντα ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Θα πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι και για ευθύνες που ξεφεύγουν από το στενό προσωπικό ή οικογενειακό μας συμφέρον. Να σας θυμίσω ότι και στη θέση που αναφέρεστε, βρίσκομαι με αίσθημα ευθύνης και διάθεση να συμβάλω ώστε ένα από τα καλύτερα σχολεία της περιφέρειας, που έχουμε την τύχη να βρίσκεται στην πόλη μας, να συνεχίσει να λειτουργεί!

Προσπαθώντας να μπούμε λίγο περισσότερο μέσα στη σκέψη σας, μήπως η αντίθετη απόφαση, η μη κάθοδός σας δηλαδή με την παράταξη του κ. Μπουλέ, σήμαινε ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα γι’ αυτή… και δεν θέλατε να «χρεωθείτε» κάτι τέτοιο;

Είναι ισχυρό μου πιστεύω ότι το δυνατό χαρτί, όχι μόνο της παράταξης μας αλλά και όλης της Ναυπακτίας, ήταν και παραμένει ο Γιάννης Μπουλές. Η εμπειρία του, η αποτελεσματικότητα και το κύρος που προσθέτει σε όποιο αξίωμα κατέχει, θεωρώ ότι είναι πολύτιμα και οφείλουμε με κάθε τρόπο να τα αξιοποιούμε! Αντιστρόφως θα ήθελα, μαζί και με την υπόλοιπη ομάδα, να “πιστωθούμε” την επιστροφή του Γιάννη Μπουλέ στη θέση του δημάρχου Ναυπακτίας!

Το λέω, γιατί η παράταξη έχει και συνέχεια, και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θα μπορούσατε να είστε ο συνεχιστής της, όταν θα προέκυπτε αυτό ως ζήτημα…

Η παράταξη έκλεισε 20 χρόνια με αξιόλογη προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ναυπακτίας. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να στεγάζει ικανούς ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό στις προκλήσεις των καιρών. Είναι προφανές ότι με τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί η παράταξη ο καθένας μας έχει ρόλο και χώρο να προσφέρει. Προσωπικά πιστεύω ότι μεγάλη σημασία έχει η ομάδα και αυτή είναι που φέρνει το αποτέλεσμα!

Αν σας ζητούσα να μου κάνετε ένα σχόλιο για τον χάρτη των αυτοδιοικητικών της Ναυπακτίας, έτσι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένος, ποιο θα ήταν αυτό;

Είναι ενθαρρυντικό ότι τόσοι πολλοί ενδιαφέρονται για τα κοινά του δήμου μας! Η πραγματικά μεγάλη διαθεσιμότητα σε ανθρώπινο δυναμικό, μόνο καλό πρέπει να θεωρηθεί. Ο καθένας μας, με βάση την διαδρομή, αλλά και τις δυνατότητες του, μπορεί να προσφέρει και μένει στους πολίτες να επιλέξουν ποιοι είναι αυτοί που τελικά θα υπηρετήσουν από θέσεις ευθύνης. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε καλή γνώση για την πορεία και τις δυνατότητες των μέχρι σήμερα ενδιαφερόμενων και έτσι δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξουμε τους πιο ικανούς.

Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...