Υπ. Εργασίας: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν αδιαφανών προσλήψεων

«Η προσπάθεια να αξιοποιηθεί μια διαδικασία προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας και των Δήμων, προκειμένου να καταγγελθεί η κυβέρνηση, ότι εφαρμόζει τις ίδιες μεθόδους με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χρησιμοποιεί παντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς και τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ψευδή», ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας, προβαίνοντας σε μία κατηγορηματική διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων που εξελίχθηκαν σε ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην Βουλή.

Από το υπουργείο, αναφέρουν ότι στην «αλληλεγγύη του υπουργείου μας ισχύουν σήμερα κανόνες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και αποκλείουν τις πελατειακές σχέσεις».

Ανάμεσα σε άλλα το υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι «το υπουργείο, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή, φρόντισε για την νομοθετική κατοχύρωση, τόσο των νέων δομών που υλοποιούνται για πρώτη φορά, όπως τα Κέντρα Κοινότητας σε 254 Δήμους, όσο και της διαδικασίας και των κριτηρίων που θα εφαρμοστούν για την στελέχωση όλων των δομών του νέου ΕΣΠΑ».

Σχετικά με την προηγούμενη περίοδο, «οι προσλήψεις σε δομές καταπολέμησης της φτώχειας είχαν γίνει μέσω ΜΚΟ σε 68 Δήμους και αφορούσαν 1.289 εργαζόμενους».  Τότε, πολλές από εκείνες τις προσλήψεις «είχαν χαρακτηριστεί, ορθά, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση τότε, αδιαφανείς και ρουσφετολογικές».

Αντίθετα, αναφέρουν από την οδό Σταδίου, οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης του υπουργείου, των Περιφερειών, των Δήμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αυτή τη διαβούλευση το υπουργείο επέμεινε στη μεγαλύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των δράσεων και στην αξιοκρατική και αντικειμενική διαδικασία προσλήψεων.

Τέλος, σχετικά με τα επόμενα βήματα, ανακοινώνεται ότι βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης,  η πρόσληψη 1450 εργαζομένων σε 254 Δήμους. Προσλήψεις που, χαρακτηρίζονται «αναγκαίες για τη λειτουργία των δομών καταπολέμησης της φτώχειας και των Κέντρων Κοινότητας, θα γίνουν κατά κύριο λόγο από τους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ».  Σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), αναφέρεται ότι αν γίνουν προσλήψεις από τις  συνεργαζόμενες με Δήμους, τότε αυτές θα γίνουν «με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ υπό τον έλεγχο των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαιούχος της νέας δομής είναι ΜΚΟ που την υλοποιούσε στο παρελθόν, ο αρμόδιος Δήμος υποχρεούται να περιλάβει στην πρόσκληση σχέδιο για την προσαρμογή του προσωπικού στις νέες ανάγκες».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...