Υψηλός ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης, λέει η Moody’s

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την διάσπαση της Ευρωζώνης, που αυξάνονται από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την άνοδο του λαϊκισμού, αναφέρει η Moody’s Investors Service!

Με την Ευρώπη να διανύει μία χρονιά εκλογών, στις μεγαλύτερες Οικονομίες της Ευρώπης, το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής ελίτ, νιώθει ισχυρούς κλυδωνισμούς, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σκηνικό ανατροπής πρώτα στην Ολλανδία, που προβλέπεται πτώση της συγκυβέρνησης όπου συμμετέχει ως υπουργός Οικονομικών ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και συνεχίζει στην Γαλλία, όπου η Μαρίν Λεπέν και η ακροδεξιά συνεχίζουν να κερδίζουν πόντους. Κοντά στις 26 Σεπτεμβρίου, έρχονται οι Γερμανικές Ομοσπονδιακές εκλογές, όπου παρά την επιτυχία της στο οικονομικό πεδίο, η Καγκελάριος Μέρκελ, βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται, πληρώνοντας κυρίως τις επιλογές της στο προσφυγικό.  

«Δεν περιμένουμε επιστροφή της κρίσης του 2011 και του 2012, αλλά ανησυχούμε περισσότερο για την αθόρυβη διάλυση και μια αυξανόμενη αίσθηση διάσπασης στην Ε.Ε. κάτι που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση των κρατών», ανέφερε η Κάθριν Μουελμπρόνερ (Kathrin Muehlbronner) , αντιπρόεδρος της Moody’s Investors Service.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η  Moody’s  τονίζει ότι «ο κίνδυνος διάσπασης της Ε.Ε. παραμένει χαμηλός προς το παρόν», αλλά οι πολιτικές εξελίξεις «ενέχουν καθοδικούς κινδύνους το 2017» για τις χώρες της Ευρώπης. Η κυρία Μουελμπρόνερ μιλώντας σε συνέδριο στις εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υλοποίηση του «Brexit», θα χρειαστεί πάνω από δύο χρόνια, πριν οι δύο πλευρές, φτάσουν σε μία νέα κοινά αποδεκτή συμφωνία για το εμπόριο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τα δύο χρόνια θα είναι αρκετά για τη διαπραγμάτευση όσον αφορά την αποχώρηση, αλλά είναι απίθανο να αρκούν για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για μια νέα εμπορική συμφωνία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...