“Φάιναλ φορ και νταμπλ”

“Φάιναλ φορ και νταμπλ”

Μια ακόμη ιδιαιτέρως απαιτητική περίοδος για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό μόλις ξεκίνησε. Νέα δεδομένα, με ισχυρούς αντιπάλους που δυναμώνουν ακόμη περισσότερο σε Ελλάδα και Ευρώπη, γερές αγωνιστικές προκλήσεις, ανταγωνισμός στο μάξιμουμ. 

Συνέντευξη στην “Real News” πααχώρησε ο πρωταγωνιστής των πράσινων πέρυσι και μαζί πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ που ανανέωσε φέτος το συμβόλαιό του με το τριφύλλι για την επόμενη τριετία, δεν κρύβει τη φιλοδοξία του για μια υψηλού επιπέδου χρονιά, δίνοντας καταρχάς το στίγμα της ομάδας του.

Ενώ παράλληλα εξηγεί πως το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας του με τη διοίκηση, που κατά πολλούς θα εξελισσόταν σε θρίλερ, δεν κράτησε παρά ελάχιστα και εν τέλει ήταν μια εύκολη για εκείνον απόφαση, όπως την χαρακτηρίζει.

* Τετριμμένη, αλλά επιβεβλημένη, κάθε αρχή της σεζόν, ερώτηση. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού; 

“Οι φιλοδοξίες-προσδοκίες του συλλόγου αυτού δεν αλλάζουν ποτέ. Πρώτος στόχος, η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Και φυσικά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αλλά είναι σημαντικό προηγουμένως να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο στην ομάδα, πολύ βασικό, καθώς έχουμε καινούργια παιδιά που καλούνται να εγκλιματιστούν στο νέο τους περιβάλλον”. 

* Και ωραίο θέαμα, εκτός από ουσία;

“Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα, κάτι εξαιρετικά τιμητικό για την ιστορία και το πρεστίζ του κλαμπ. Όμως, χάσαμε το Κύπελλο. Στην Ευρωλίγκα πραγματοποιήσαμε καλή πορεία στην κανονική περίοδο, αλλά δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Την καινούρια σεζόν θέλουμε να παίξουμε το σωστό μπάσκετ την κατάλληλη στιγμή, τότε που θα κληθούμε να δώσουμε μια σειρά πέντε αγώνων με ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ. Αν μπορέσουμε, εννοείται, να αποδώσουμε καλό και σταθερό μπάσκετ, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα είναι το ιδανικό”.

* Πώς νιώθεις, πως ξεκίνησε για σένα η χρονιά;

“Αισθάνομαι καλά, υγιής. Δεν έχω παίξει πολύ με τα παιδιά λόγω της Εθνικής και ανυπομονώ να δεθώ μαζί τους, να γίνουμε ένα. Ως πλέι μέικερ, είναι και δουλειά μου κάπου να κάνω τους άλλους χαρούμενους”.

* Νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

“Ήταν μια εύκολη απόφαση. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο, τα αισθήματα μας ήταν αμοιβαία και δεν δυσκολεύτηκα να επιλέξω το τι πραγματικά θέλω”.

* Και ένα σχόλιο για τους νέους σου συμπαίκτες.

“Έίναι ένα γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που διαθέτουν σημαντική πείρα και παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, αφού έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Είμαι βέβαιος ότι θα μας βοηθήσουν πολύ και το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθεια όλων μας”.

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/344037-PHainal-phor-kai-ntampl ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...