Ναυπακτία :Άνοιξε ο δρόμος για την Άνω Καλαβρούζα.Βίντεο-Φωτο-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

18:31 Άνοιξε ο δρόμος για την Άνω Καλαβρούζα σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο της κοινότητας Νίκος Καλαβρουζιώτη συνεργείο του Δήμου Ναυπακτίας έδωσε  πρόσβαση με σκαπτικό μηχάνημα. Χρειάζεται όμως προσοχή καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έχει παγετό.

9:22 Μάχη για να δοθεί πρόσβαση στα Πιτσιναικα και το Ριγανι. Συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το δρόμο και ρίχνουν αλάτι. Στις εργασίες βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Κοτσανάς και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Πολύδωρος.

9:00 Άνοιξε η παλαια εθνική οδό στην Κλόκοβα

5:30 Μετά την νέα χιονόπτωση στις τρεις περίπου τα ξημερώματα είχαμε στην περιοχή χιονοστρωση και παγετό στο ύψος της Καλαβρούζας στην άνοδο προς Κλόκοβα. Η αστυνομία έχει κλείσει προληπτικά την παλαιά Εθνική οδό έως ότου ρίξουν αλάτι στο σημείο. 

Βίντεο 

 

21:27: Σφοδρή χιομόπτωση έχουμε αυτή την ώρα στην Ορεινή Ναυπακτία πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρο. Μηχανημάτα του Δήμου εργάζονται σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας.Συενεχής ενημέρωση

21:00 Χιονίζει στο Τρίκορφο Ναυπακτίας αυτή την ώρα

19:45 Χιονισμένη και Άνω Καλαβρούζα 

Συμβαίνει τώρα:

19:10 Μεγάλο έλατο έχει πέσει στον δρόμο ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Χώρα Ναυπακτίας,κάνοντας μη προσπελάσιμο το σημείο.Επί τόπου σπεύδει όχημα της Π.Υ.Ναυπάκτου προκειμένου με αλυσοπρίονα να το τεμαχίσουν και να δώσουν τον δρόμο στην κυκλοφορία.Εκτιμάται ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα στην επόμενη ώρα

 

18:40 Oλοκληρώνεται από λεπτό σε λεπτό η επιχείρηση απεγκλωβισμού της 4 μελούς οικογένειας του τρίτου οχήματος που ακινητοποιήθηκε στον άξονα από Τερψιθέα προς Ελατού λόγω μηχανικής βλάβης.Στο σημείο σπεύδει όχημα του δήμου Ναυπακτίας προκειμένου να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο της Ελατούς

 

18.25:Οι 8 επιβάτες των δύο από τα τρία οχήματα που απεγκλωβίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και οδηγούνται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο της Ελατούς.Η επιχείρηση συνεχίζεται με τον απεγκλωβισμό του τρίτου οχήματος….Σε λίγο περισσότερα

18:18 Τα δυο από τα τρια  αυτοκίνητα απεγκλωβίστηκαν. Στο σημείο βρίσκεται όμως το αυτοκίνητο με την οικογένεια. Σε λίγο φτάνουν στο σημείο η Π.Υ. Ναυπάκτου καθώς και συνεργείο του Δήμου Ναυπακτίας.

18:00Τρια αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στην Τερψιθέα. Έχει ειδοποιηθεί η Π.Υ. Ναυπάκτου καθώς και ο δήμος και αυτή την ώρα σπεύδουν για να δώσουν βοήθεια.Στο σημείο σπεύδει όχημα του δήμου Ναυπακτίας και γκρέντερ από την περιοχή της Ελατούς(συνεχής ενημέρωση) Σε λίγο νεώτερα !!!

 

Νεώτερη ενημέρωση (17.00):Nέα επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 μελούς αυτή τη φορά οικογένειας στην περιοχή της Κάτω Χώρας.Το ταξί στο οποίο επέβαιναν,ακινητοποιήθηκε στον δρόμο προς Άνω Χώρα λόγω φθοράς των χιονοαλυσίδων.

Ειδοποιήθηκε η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας,αλλά στο μεσοδιάστημα,η οικογένεια επιβιβάστηκε σε υπηρεσιακό όχημα του δήμου Ναυπακτίας με οδηγό τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά-συντονίζει το έργο στην περιοχή-και επιστρέφουν όλοι μαζί στη Ναύπακτο.Εν’τομεταξύ η η Π.Υ. Ναυπάκτου  ειδοποιήθηκε εκ’νέου και επέστρεψε στην Ναύπακτο,αφού η επιχείρηση μεταφοράς από την πλευρά του δήμου βρισκόταν σε εξέλιξη

Μετά τη χθεσινή επιχείρηση απεγκλωβισμού 6 μελούς οικογένειας με το αυτοκινητό της από μηχανήματα έργου του δήμου Ναυπακτίας,σειρά σήμερα είχαν 6 αυτοκίνητα στην τ.κ.Ελευθέριανης.

Στο σημείο κλήθηκε σήμερα λίγο πριν τις 15.00 το απόγευμα,μηχανήμα έργου του δήμου Ναυπακτίας,προκειμένου να συνδράμει ώστε να ρυμουλκηθούν μέχρι τη διασταύρωση Ανεμάκι της τ.κ.Σίμου.Στην προσπάθεια ρυμούλκησης έπαθε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα το γκρεέντερ να ακινητοποιηθεί κι αυτό.Ωστόσο,όλοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στο χωριό Ελευθέριανη.Η βλάβη στο εκχιονιστικό μηχάνημα δημιουργεί επιπλέον πονοκέφαλο στην επιχείρηση για τη διατήρηση του ανοιχτού οδικού δικτύο της περιοχής.

Η κατάσταση στα ορεινά

Μεγάλη έμφαση,δίνουν ο δήμος Ναυπακτίας και οι χειριστές των μηχανημάτων έργου να παραμείνει ανοιχτό,το κεντρικό ορεινό δίκτου του δήμου Ναυπακτίας,από την τ.κ.Λιμνίτσα μέχρι και την Άνω Χώρα.Για το λόγο αυτό,καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας,θα κινείται στον άξονα αυτό γκρέντερ προκειμένου να διατηρηθεί ο δρόμος ανοιχτός.

Πριν μία ώρα,στον άλλο άξονα που ενώνει τις δ.ε.Πυλήνης και Πλατάνου,επίσης θα επιχειρήσει γκρέντερ για τον καθαρισμό του δρόμου,μέχρι αργά το απόγευμα.

Συνίσταται στους φίλους οδηγούς των αυτοκινήτων που θα κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο,να ενημερώνονται σχετικά από τις αρμόδιες αρχές (δήμο-τροχαία) και να φέρουν στα οχήματά τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.

(Ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στα ορεινά

Στο μέτωπο της κακοκαιρίας, στην ορεινή Ναυπακτία, βρέθηκε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά όπου μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας κ. Θωμά Κοτρωνιά  συμμετείχαν στον συντονισμό των προσπαθειών για την βελτίωση της κατάστασης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ορεινές και  ημιορεινές περιοχές του νομού. Συγκεκριμένα η κ. Σταρακά και ο κ. Κοτρωνιάς μετέβησαν  σε περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας ,όπου σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα λόγω της σφοδρότητας και της διάρκειας των φαινομένων τα οποία συνεχίζονται  και είχαν ιδία άποψη για τη φύση και το μέγεθος των προβλημάτων αυτών. Περιφέρεια και Δήμος  δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν το κεντρικό επαρχιακό και οδικό δίκτυο ανοικτό.

Ο κυριότερος όγκος των προβλημάτων επικεντρώνεται σε περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας και συγκεκριμένα στην Επαρχιακή Οδό Ναυπάκτου – Γραμμένης Οξυάς και συγκεκριμένα στις Τ.Κ. Ελατόβρυσης, Λεύκας, Καλλονής, Κυδωνιάς, Γραμμένης Οξυάς και Μανδρινής καθώς και στις Τ.Κ. Παλαιόπυργου, Ελευθέριανης, Αράχωβας και Λιβαδακίου, όπου εντείνονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας από τον  μηχανολογικό εξοπλισμό της Περιφέρειας, τα μισθωμένα μηχανήματα καθώς και  τα μηχανήματα του Δήμου Ναυπακτίας.

Προβλήματα επίσης υπάρχουν στην  Ε.Ο.  Καλλιθέα – Προυσού καθώς και  στο Ε.Ο Αγρινίου –Καρπενησίου από το ύψος της ΤΚ Ποταμούλας μέχρι τα όρια νομού όπου επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας καθώς και μισθωμένα ενώ γίνεται και ρίψη αλατιού. Τέλος στην  Ε.Ο Εμπεσού – Περδικάκι –Αυλάκι επιχειρεί  μισθωμένο μηχάνημα για τον καθαρισμό του επαρχιακού δικτύου.

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι  η κυκλοφορία των οχημάτων  στα προαναφερόμενα οδικά τμήματα καθώς και σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές που υπάγονται στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου και Αμφιλοχίας διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά : « Προτεραιότητα μας είναι  να κρατηθεί το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ανοικτό. Είναι μια δύσκολη νύχτα και πασχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό».

 

Εικόνες από την Ναυπακτία:

Βίντεο από τον Πλάτανο

Πολίτες ρίχνουν αλάτι στον Πλάτανο

Τρίκορφο

Εικόνες από τον δρόμο ρος Άνω Καλαβρούζα:

Βομβοκου

Ελατου

Άγιος Δημήτριος (φωτό Σπύρος Ζωής)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...