Φιλιππίνες: Πισίνα πολυόροφου κτιρίου “αδειάζει” στο κενό μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλιππίνες: Πισίνα πολυόροφου κτιρίου “αδειάζει” στο κενό μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από τον σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών που έπληξε τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων σήμερα, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο δεκάδες άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια ενός εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή 60 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Μανίλα κι είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια και άλλες υποδομές.

Η επαρχία Παμπάνγκα επλήγη περισσότερο. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 20 τραυματίστηκαν, είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters, η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα, επικαλούμενη πληροφορίες από αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών.

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους εκατομμύρια κατοίκους της Μανίλα, ενώ «τρόμο» προκαλούν οι εικόνες από την στιγμή που η πισίνα στην ταράτσα πολυόροφου πολυτελούς ξενοδοχείου «αδειάζει» στο κενό, λόγω των παλινδρομικών κινήσεων του κτιρίου.

Διασώστες χρησιμοποιούν βαρύ εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιχειρώντας να φθάσουν στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα, μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου, πάνω στο σούπερ μάρκετ, που βρισκόταν στο ισόγειο, περιέγραψε η κυβερνήτης.

«Μπορούμε να τους ακούσουμε να κλαίνε από τους πόνους» αφηγήθηκε η αξιωματούχος. «Δεν θα είναι εύκολη η διάσωσή τους».

Αρχικά, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και οι σεισμολογικές αρχές των Φιλιππίνων έκαναν λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών, αργότερα αυτό το μέγεθος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στους 6,1 βαθμούς.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/361509-Filippines-Pisina-polyorofoy-ktirioy-adeiazei-sto-keno-meta-to-seismo-ton-6-3-Rihter-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...