Φρούριο η Αθήνα – 5.000 αστυνομικοί επί ποδός για τη μεγάλη πορεία

Φρούριο η Αθήνα – 5.000 αστυνομικοί επί ποδός για τη μεγάλη πορεία

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 45ης επετείου, με την καθιερωμένη πορεία – νωρίς το απόγευμα – προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Από το πρωί το κέντρο είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο δρόμων θα γίνονται τμηματικά από την Τροχαία.

Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018», περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά και τη χρησιμοποίηση των drones τα οποία από το μεσημέρι  θα πετάνε πάνω από το κέντρο της Αθήνας. Στα Τμήματα Ασφαλείας του λεκανοπεδίου όλες οι δυνάμεις θα διατεθούν σε μέτρα τάξης και μόνο ένας αστυνομικός θα βρίσκεται σε κάθε Τμήμα Ασφαλείας.     

Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:

Από τους περισσότερους από τους 5000, οι 1500, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης). 
Σχεδόν το σύνολο των  δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της “Ζ”. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.
Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία , προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα “ζουμάρουν” στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/347113-PHroyrio-e-Athena-5-000-astynomikoi-epi-podos-gia-te-megale-poreia ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...