Φ.Σκληρός: Η Γέφυρα πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

GEFYRA-3.jpgΓέφυρα  «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ»: Ένα …πανάκριβο διαμάντι! Σύγχρονο θαύμα τεχνολογίας  και αρχιτεκτονικής στην περιοχή μας  αλλά με πολύ υψηλό κόστος διέλευσης !

Η παροχή κάρτα ελεύθερης  διέλευσης  για τους δημότες του δήμου Ναυπακτίας και εκπτωτική κάρτα  για όλους του υπόλοιπους   μόνιμους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας    είναι απολύτως  αναγκαία ,  ώστε  η απρόσκοπτη διέλευση    να συμβάλλει στην ενοποίηση  και ομογενοποίηση της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας.

Οι Αιτωλοακαρνάνες   έχουμε  συχνά ταλαιπωρηθεί  στο παρελθόν   κατά την μετακίνησή  μας  μέσω Ρίου –Αντιρρίου τόσο λόγω καιρικών συνθηκών (Ρίον κλειστό!) όσο και   του μεγάλου χρόνου αναμονής και διέλευσης με το ferryboat.

Αναμφισβήτητα, η ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου το 2004 με την κατασκευή της γέφυρας,  κάνοντας πράξη το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη, αποτελεί  ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά  έργα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά  υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων λόγω  της ιδιαίτερης γεωλογικής μορφολογίας και της υψηλής σεισμικότητας της περιοχής.

Ο χρόνος διέλευσης μέσω  της γέφυρας  μειώθηκε στα 4 περίπου λεπτά (από 35 τουλάχιστον λεπτά με το ferryboat) εξασφαλίζοντας  άνεση  στις συνθήκες του ταξιδιού  και   φυσικά, μοναδική, τουριστική εμπειρία  απολαμβάνοντας την μεγαλοπρεπή και επιβλητική ομορφιά  της , πλήρως εναρμονισμένη  με το φυσικό περιβάλλον.

Η περιοχή μας αποκτά άλλη δυναμική, το τοπίο αλλάζει, οι βασικοί οδικοί άξονες της δυτικής Ελλάδος Ολυμπία και Ιόνια  συνδέονται .

Το υψηλό  κόστος διέλευσης ( όπως διαμορφώνεται από την Γέφυρα Α.Ε.   μέχρι το 2039!!! που  θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο)  όμως  και ιδιαιτέρως  σε περίοδο οικονομικής  κρίσης  αποτρέπει  δυστυχώς  την (συχνή) χρήση  της γέφυρας  και μας γυρίζει πίσω …

Ως  πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (από τις φτωχότερες  Περιφέρειες) ,ως μόνιμοι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας (από τους φτωχότερους νομούς), απαιτούμε  να ενταθούν οι πιέσεις  από τους  «φορείς» για οικονομικότερο, ειδικό ,εκπτωτικό καθεστώς  διέλευσης  για τους μόνιμους κατοίκους  της περιοχής  μας , ώστε  η γέφυρα να μας « ενώσει» με την έδρα της  Περιφέρειας!

Φώτης Σκληρός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...