Χριστοδουλίδης: Ο Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνάντηση

Χριστοδουλίδης

“Η πρόθεση του Tουρκοκύπριου ηγέτη καταδεικνύεται από τις δηλώσεις, στις οποίες είχε προβεί πριν από την συνάντηση”

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη,

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, η πρόθεση του Tουρκοκύπριου ηγέτη καταδεικνύεται από τις δηλώσεις, στις οποίες είχε προβεί πριν από την συνάντηση, ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόφαση της Βουλής για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία κατά την επέτειό του, αλλά και από το αίτημα που είχε υποβάλει να μην υπάρχουν στον χώρο φωτογράφοι και κάμερες.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που ακύρωσε τη συνάντηση των διαπραγματευτών, ούτε ήταν ο Κύπριος πρόεδρος αυτός που αποχώρησε από τη χθεσινή συνάντηση. Απέρριψε, επίσης, τους ισχυρισμούς Ακιντζί ότι ο κ. Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα και έφυγε θυμωμένος από την αίθουσα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Ακιντζί θα είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης, τονίζοντας ότι η συνέχιση των συνομιλιών εξαρτάται από την άλλη πλευρά. 

Χαρακτήρισε παράλληλα λυπηρό το γεγονός ότι «προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν αδικαιολόγητες στάσεις», επιρρίπτοντας ευθύνες και στις δύο πλευρές. Ερωτηθείς εάν η κριτική του απευθύνεται στο ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών. Επισήμανε, τέλος, πως αναφορές περί φουστανέλας, αλλαγής πολιτικής και μεταλλάξεων λόγω προεδρικών εκλογών, είναι προσβλητικές.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271156-CHristodoylides-O-Akintzi-eiche-prothese-na-apochoresei-apo-te-chthesine-synantese ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...