Χτύπημα στο μαύρο χρήμα – Διαβάστε το κύριο άρθρο της σημερινής #Kontranews

Χτύπημα στο μαύρο χρήμα – Διαβάστε το κύριο άρθρο της σημερινής #Kontranews

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ στα δάνεια, τις θυρίδες και τις πιστωτικές κάρτες είναι απαραίτητος για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από εγκληματικές ενέργειες.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια πρακτική που εφαρμόζεται με επιτυχία στις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές χώρες με εξαίρεση την Ελβετία, το Λιχτενστάïν και το Λουξεμβούργο.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις που προκαλεί η άρση του απορρήτου για όλες τις συναλλαγές.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ έχει νόμιμα σε μια θυρίδα χρήματα ή κοσμήματα δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα από τους ελέγχους.

ΒΕΒΑΙΑ σε περίπτωση που είναι κλεμμένα ή δεν έχουν δηλωθεί τότε έχει πρόβλημα.

ΤΟ ΙΔΙΟ συμβαίνει με τα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και το κόλπο των φοροφυγάδων με τις πληρωμένες κάρτες που εκδίδονται από κάποιες ύποπτες εταιρείες στο εξωτερικό και απευθύνονται αποκλειστικά σε φοροφυγάδες.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να δηλώνει μηδενικά εισοδήματα και να εμφανίζεται να κάνει αγορές πενήντα ή εκατό χιλιάδων ευρώ το χρόνο με πλαστικό χρήμα.

Η ΕΥΡΩΠΗ με καθυστέρηση εισάγει το αμερικανικό μοντέλο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εισάγεται ένα σύστημα διαφάνειας των συναλλαγών με μεγάλη καθυστέρηση.

ΜΕΧΡΙ τώρα επικρατούσε η απόλυτη ασυδοσία.

ΕΙΧΑΜΕ φτάσει σε σημείο διάφοροι… φτωχοί μετανάστες να αγοράζουν με εκατομμύρια ευρώ φούρνους από γνωστή αλυσίδα franchise και καμία υπηρεσία δεν πραγματοποίησε ελέγχους για να διαπιστώσει την προέλευση των τεράστιων αυτών ποσών.

ΕΝΑΣ άλλος επιχειρηματίας ξέπλενε τα μαύρα ποσά από τα στριπτιτζάδικα πάλι σε φούρνους και τον ανακάλυψαν από τυχαίο έλεγχο.

ΑΥΤΗ η ασυδοσία πρέπει να σταματήσει για να τελειώνουμε με το διαρκές έγκλημα της φοροδιαφυγής που οδήγησε μαζί και με την κλεπτοκρατία του παλιού πολιτικού συστήματος, στη χρεοκοπία.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355142-CHtypema-sto-mayro-chrema-Diabaste-to-kyrio-arthro-tes-semerines-Kontranews ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...