Χωρίς νικητή το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έφυγαν από το γήπεδο χωρίς γκολ και με το ίδιο αποτέλεσμα (0-0).

Ένα κακό ντέρμπι είδαμε απόψε, με δυο ομάδες σαφώς προβληματικές αγωνιστικά και τους δύο τερματοφύλακες να είναι η καλύτεροι των ομάδων τους. Ειδικά ο Βασίλης Μπάρκας. Το κέντρο άμυνας της ΑΕΚ… χάρισε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στον ΠΑΟ, βγάζοντας τετ α τετ δυο φορές τον Λέτο και μια τον Βιγιαφάνες με τον νεαρό τερματοφύλακα να κρατάει το μηδέν.

Κακή η ΑΕΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε κι αυτή τις στιγμές της, αλλά εμφανίστηκε ξανά πολύ… δυσκίνητη επιθετικά και με τρομερά αμυντικά προβλήματα.

Δεν διεκδίκησε δάφνες… ποιότητας το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο. Πολλά λάθη και τα περισσότερα αβίαστα από τις δυο ομάδες, με την πρώτη ευκαιρία να δημιουργείται από την ΑΕΚ, όταν στο 4’ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ευαγγέλου, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά του τέρματος.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, που παρατάχθηκε με… πειραματική ενδεκάδα. έκανε το πρώτο του σουτ στο 29’! Ήταν η στιγμή που ο Μπεργκ έξω από την περιοχή δοκίμασε το απειλήσει τον Μπάρκα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου απέκτησε λίγη… ζωή το ματς. Στο 32’ η ΑΕΚ χάνει τεράστια ευκαιρία όταν έπειτα από σέντρα φάουλ του Γκάλο από τα δεξιά ο Μαρινάκης στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, έστειλε τη μπάλα προς την εστία αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο σε καταπληκτική επέμβαση.

Στο 37’ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, όταν χτύπησε στην κόντρα την ΑΕΚ, με τον Λέτο να βγαίνει τετ α τετ, όμως ο Μπάρκας βγήκε έγκαιρα και έκοψε το παλσέ του Αργεντινού.

Δυο λεπτά μετά η ΑΕΚ απείλησε ξανά. Έγινε η σέντρα – γέμισμα του Μάνταλου από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Λαμπρόπουλος, την γύρισε, με τον Μαρινάκη να διώχνει σε κόρνερ, αλλά την μπάλα να… γλύφει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Γενικά είδαμε πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες με το άγχος να τις κυριεύει… Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο προπονητές δεν άλλαξαν κάτι. Όμως το ξεκίνημά του ήταν… δυνατό. Στο 54’ ο Αϊντάρεβιτς έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Πατίτο, με τον Αργεντινό να πιάνει απευθείας το δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και να βλέπει τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 56’ χάθηκε για τον ΠΑΟ μία απίστευτη ευκαιρία! Έγινε η παράλληλη μπαλιά στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ντίντακ έχασε την ισορροπία του και έπεσε μόνος του, με τον Βιγιαφάνες σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ να πλασάρει και τον Μπάρκα να κάνει μια τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι, σώζοντας την Ένωση.

Η άμυνα της ΑΕΚ έδειχνε να… παραπαίει και να υποπίπτει σε παιδικά λάθη. Στο 64’ ο Κολοβέτσιος έχασε τον έλεγχο της μπάλας, και είδε να βγαίνει ο Λέτο τετ α τετ, όμως ο Μπάρκας διάβασε τη φάση και βγαίνοντας έγκαιρα έδιωξε με τα πόδια μακριά.

Στο 68’ ο Μοράις έκανε διπλή αλλαγή περνώντας στο ματς τους Αλμέιδα και Βάργκας, στις θέσεις των Πέκχαρτ και Χριστοδουλόπουλου αντίστοιχα, ενώ ο Ουζουνίδης έκανε την πρώτη του κίνηση στο 73’ βάζοντας τον Μπουμάλ αντί του Βλαχοδήμου. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Ουζουνίδης στο ματς!

Το τρομερό για την ΑΕΚ είναι πως ως το τέλος δεν έκανε καμία τελική (στην επανάληψη είχε μόνο ένα σουτ με τον Πατίτο), ενώ ο Παναθηναϊκός αν και άσκησε μια πίεση, δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μπάρκα. Ετσι, έμεινε το 0-0.

ΠΑΟ: Ο. Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνες, Π. Βλαχοδήμος (73’ Μπουμάλ), Λέτο, Μπερκ

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (75′ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68’ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο, Πέκχαρτ (68’ Αλμέιδα)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...