Ψεύτικο κωδικό έδωσε στις αρχές ο 19χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία στη Ρόδο

Ψεύτικο κωδικό έδωσε στις αρχές ο 19χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία στη Ρόδο

Δε δικαιώθηκαν οι προσδοκίες της αστυνομίας για νέα στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο από το κινητό του 19χρονου φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο 19χρονος δέχθηκε να δώσει τον κωδικό του τηλεφώνου του, ώστε οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση να το ξεκλειδώσουν και να αναζητήσουν σε αυτό στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της δικογραφίας. Ωστόσο, ο εξαψήφιος κωδικός που έδωσε ο 19χρονος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ήταν ψεύτικος, κι έτσι δεν κατέστη εφικτό το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Πλέον, οι αρχές θα υποβάλουν αίτημα στην εταιρεία σύνδεσης για να τους δοθεί ο αριθμός PUK του κινητού, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τη συσκευή.

Εν τω μεταξύ, κλειδωμένοι παραμένουν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση, με τις αρχές να προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τους υπολογιστές. Μάλιστα, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας υποστήριξε προ ημερών, μιλώντας στο Star, ότι οι δύο κατηγορούμενοι «είχαν όλο το περιθώριο να συμβουλευτούν δικούς τους ανθρώπους, δικηγόρους… Μπορεί να είχαν και το κλειδί του διαμερίσματος της Ελενίτσας… Δεν ξέρω, γιατί ήταν τόσο θρασείς να κάνουν ό,τι ήταν για να εξαφανίσουν τα οποιαδήποτε στοιχεία».

Όσον αφορά στην υπόθεση βιασμού 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο 19χρονος κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία.

Τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας, ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι κατέβηκε στην πλατεία «Ευαγγελισμός» όχι για να βρει νέο θύμα, όπως ισχυρίζονται με καταθέσεις τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά για να συναντήσει τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του με σκοπό να τον μεταπείσει να παραδοθούν στην αστυνομία.

«Προσπαθώντας να έρθω σε επαφή μαζί του κατέβηκα με το αυτοκίνητο της αδερφής μου στον Ευαγγελισμό προκειμένου να τον πείσω να πάμε στην αστυνομία. Εκεί με είδε ο φίλος του και με έπεισε να πάμε για σουβλάκια και μετά να βρούμε την παρέα» ισχυρίστηκε ο 19χρονος σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Κατά την απολογία του, ο 19χρονος, σχετικά με την ανάμειξη του στον βιασμό της 19χρονης με ειδικές ανάγκες, φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του την 19χρονη και τον 23χρονο ρομά μέχρι το Ενυδρείο όπου και τους άφησε εκεί, για λίγο. Όταν επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα όπως του είχαν ζητήσει, η κοπέλα είχε φύγει με τα πόδια σπίτι της, όπως φέρεται να του είπε ο συγκατηγορούμενος του. Αυτόπτες μάρτυρες όμως καταρρίπτουν τα όσα ισχυρίζεται ο 19χρονος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/353056-PSeytiko-kodiko-edose-stis-arches-o-19chronos-kategoroymenos-gia-ten-dolophonia-ste-Rodo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...