Όλα όσα συζήτησαν Τσίπρας-Μακρόν

Την επιθυμία της Γαλλίας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με την πάροδο του χρόνου διατύπωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο άντρες συνομίλησαν χθες και σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου, η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία ήταν του Αλέξη Τσίπρα. Η συνομιλία του Γάλλου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό κράτησε περίπου 40 λεπτά. Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως η Γαλλία επιθυμεί μία συνολική συμφωνία, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν θετική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε στην Ελλάδα τον Γάλλο πρόεδρο, με τον τελευταίο να αποδέχεται την πρόσκληση. Σύμφωνα με το Reuters, «ο πρόεδρος δήλωσε πως ελπίζει να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία η οποία με την πάροδο του χρόνου θα διευκολύνει την ελάφρυνση του χρέους», όπως ανέφερε πηγή, προσθέτοντας πως αυτό είναι το πλάνο του υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 4 το απόγευμα.

Αλλά και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της γαλλικής προεδρίας, αναφέρει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ότι επιθυμεί «να βρεθεί σύντομα μια συμφωνία για να ελαφρυνθεί σε διάρκεια το βάρος του ελληνικού χρέους».«Αυτή είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει και ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ», ο οποίος συμμετέχει στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με το AFP.Ο Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτει το AFP, είχε ήδη δηλώσει, κατά την προεκλογική εκστρατεία ότι θα δώσει μάχη για να πετύχει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Γιατί; Διότι το σύστημα που υπάρχει σήμερα είναι αβάσταχτο. Πρέπει να βάλουμε δικλείδες, ασφάλειες, να βρούμε μια συλλογική συμφωνία, αλλά ξέρουμε ότι στο τέλος εκεί θα φθάσουμε», είχε δηλώσει ο Μακρόν στο σάιτ Mediapart, γράφει το AFP.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/285047-Ola-osa-syzetesan-Tsipras-Makron ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...