Όσα είδαμε κι ακούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο…

-Είμαστε παιδιά της πιάτσας… Παιδιά της βιοπάλης.

-Θες πλατεία; Πες την Ράινχενμπαχ και θα την έχεις.

-Είναι γεγονός. Πίνουμε νερό με αμίαντο ακόμα!!!

-Σχολή καραβομαραγκών στη Ναύπακτο; ή Ναυπηγικής τέχνης;

-Πράσινο ταμείο Καπούτ. Αποξηράνθηκε….

Όσο για τα οικονομικά των παζαριών και των εκδηλώσεων του δήμου θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα την ολοκλήρωσή τους σύμφωνα με τον κ.Χαλαζιά και την οικονομική υπηρεσία σύμφωνα με την κ. Ζιαμπάρα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαζόμαστε.

Στο θέμα της εισήγησης του Γ. Γούλα για το ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης του δήμου Ναυπακτίας,αφού μοιράστηκε το σχέδιο των 30 σελίδων αυτό σε όλους τους συμβούλους και ορισμένους (;) δημοσιογράφους,αναφέρθηκε στις αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό του κέντρου της πόλης, στο πολιτιστικό μονοπάτι,τις επεμβάσεις από οδό Αθηνών έως γέφυρα Σκα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης – υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ, πεζοδρομήσεις, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα κλπ.

Ο Θ. Παπαθανάσης ανέφερε από την πλευρά του ότι οι περισσότερες μελέτες ήταν έτοιμες και ώριμες επί ημερών του. Ο Κ.Καρακώστας προσπαθούσε να βρει διαφορές ανάμεσα σε νυν και προηγούμενη δημοτική αρχή,ενώ αναφέρθηκε και στη σύνδεση του σχεδίου αστικής ανάπλασης με το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους και του Ξενία.Ο δήμαρχος ζήτησε από την κοινωνία να συμμετέχει.Εξέφρασε την ευχή να είχε στη διάθεσή του περισσότερα χρήματα από τα 2 εκατ.ευρώ που δικαιούται ώστε να παρέμβει σε περισσότερα σημεία και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν άφησε τίποτε όρθιο.Ο κ. Παπαθανάσης κατηγόρησε το δήμαρχο ότι δεν παράγει έργο,έχει ένα δήμο σταματημένο,στο μηδέν όπως είπε και κατέληξε ότι ”εμείς γνωρίζουμε γιατί είμαστε στην πιάτσα”,για να συμπληρώσει ο δήμαρχος γελώντας …στη βιοπάλη.

Ο Α. Κοτσανάς είπε ότι υπάρχει συνεννόηση σε μεγάλα ζητήματα αλλά Ζιαμπάρα – Παναγόπουλος δυναμιτίζουν την προσέγγιση.

Ο κ. Κοτρωνιάς θεωρεί υπερβολή τις αναφορές της κ. Ζιαμπάρα για τα νερά της Ναυπάκτου, ενώ ο κ. Καρακώστας ανέφερε ότι τα μισά έργα που προτείνονται είναι στον ”αέρα”. Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία.

Για το κέντρο Ναυπηγικής τέχνης στο Αλσύλλιο, η κ. Ζιαμπάρα ζήτησε την έγκριση του σώματος για τη διεκδίκηση μελετών ως τις 31/10/2011, πρόταση που πέρασε ομόφωνα και με τη θετική ψήφο Καρακώστα εφόσον η δραστηριότητα αυτή συμπέσει με τις υπόλοιπες του χώρου. (ΒΜΧ-Βeach volley κλπ.)

Για την πλατεία Παπαχαραλάμπους, ο δήμαρχος στην εισήγησή του,αναφέρθηκε στα στενά περιθώρια που υπάρχουν στην απόφαση που πρέπει να λάβουν αφού έγγραφο που του απεστάλη στις 24/10/2011 ανέφερε ότι θα πρέπει να υποβάλει ο δήμος έως τις 30/10/2011 την πράξη αναλογισμού,τον καθορισμό της τιμής μονάδας και την απόφαση για την απαλλοτρίωση.” Αν θέλουμε το οικόπεδο θα πρέπει να ψηφίσουμε” κατέληξε.

Ο Κ. Καρακώστας πρότεινε σε περίπτωση που δεν ”περπατήσει” το πράσινο ταμείο να προταθεί στο ίδρυμα να σταματήσει τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού,και να παραχωρηθεί στο δήμο για συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα έναντι συμβολικού τιμήματος με ανάπλαση του οικοπέδου και του οικίματος. Ο Κοτσανάς ανέφερε ότι πλέον Πράσινο ταμείο δεν υπάρχει, και ο Καρακώστας χαρακτηριστικά είπε ότι μόνο αν ονομασθεί πλατεία Ράινχενμπαχ υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει και να χρηματοδοτηθεί. Τελικά η πρόταση του δημάρχου πέρασε ομόφωνα (και με τη συμμετοχή Καρακώστα), εφόσον προχωρήσει η πρόταση του τελευταίου αναποτύχει το πράσινο ταμείο.

H συζήτηση για το Ξενία ανεβλήθη.

Nafpakt-IOS



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...