Όχι σε νέο πρόγραμμα αν φύγει το ΔΝΤ, λέει ο Σόιμπλε!

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ, ΤΟ 2010 ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ» 

Δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον δήλωσε ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του, το 2010 στη συμμετοχή του Διεθνούς Νο0μισμΤ. 

Εάν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει, αυτό θα αποτελέσει ένδειξη πως οι Έλληνες δεν συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις τους και το πρόγραμμα θα τερματιστεί επειδή θα έχει καταστραφεί η προϋπόθεση ύπαρξής του, η βάση του, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 26 Ιανουαρίου. Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, βρίσκονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και η διαπραγμάτευση για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος συνεχίζεται στο περιθώριο.

Μία από τις πιο παραγωγικές συναντήσεις αναμένεται να είναι αυτή της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εκτός από την Ελλάδα στη συζήτησης αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στην ιεραρχία του ΔΝΤ, που αναμένονται αφού αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατείνεται ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. , όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το Ταμείο θα μας εγκαταλείψει τελικώς και το Βερολίνο προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, 

«Αρχικά ο Σόιμπλε δεν ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα συμμετοχής του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση και το εξέφρασε μάλιστα ανοιχτά (…) το 2010. Όμως η καγκελάριος Μέρκελ επέβαλε τις απόψεις της. Στις αρχές η στρατηγική φάνηκε να αποδίδει καθώς, πέρα από την τεχνική βοήθεια, το ΔΝΤ εκπλήρωνε και έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο: στην Ελλάδα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα σκληρά μέτρα περικοπών».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...