16 αγνοούμενοι και 40.000 εκτοπισμένοι από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

16 αγνοούμενοι και 40.000 εκτοπισμένοι από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν σήμερα να αναζητούν 16 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται από τις μια από τις πλέον καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται τους ηπιότερους ανέμους που φυσούν σήμερα ενισχύοντας τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν αναχώματα για να περιορίσουν τις φλόγες.

Έξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την περασμένη Πέμπτη. Ανάμεσά τους δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, εκ των οποίων δύο νεαρά παιδιά και η γιαγιά τους, οι οποίοι πέθαναν ενώ είχαν κουλουριαστεί κάτω από μια βρεγμένη κουβέρτα.

Περίπου 900 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 445.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Δεκαέξι άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι σήμερα δήλωσε ο αρχιφύλακας του Ρέιντινγκ, Τοντ Κογκλ. Χθες ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επτά. Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί κυμαινόταν και σε κάποιο σημείο ο κατάλογος έφτασε μέχρι και τα 26 ονόματα, τόνισε ο Κογκλ.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Στους κατοίκους μιας περιοχής του Ρέντινγκ, βόρεια του ποταμού του Σαγκραμέντο, που είχαν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, τους επιτράπηκε σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε χωρίς προειδοποίηση το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 17 πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την πολιτεία αυτή τη στιγμή, τις οποίες τροφοδοτούν η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338676-16-agnooymenoi-kai-40-000-ektopismenoi-apo-tis-phonikes-pyrkagies-sten-Kaliphornia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...