169 δήμοι της χώρας «σφυρίζουν αδιάφορα» για τ’αδέσποτα-Ανάμεσά τους και ο δήμος Ναυπακτίας; -Επιστολή υπουργού για συμμόρφωση.

169 δήμοι της χώρας «σφυρίζουν αδιάφορα» για τ’αδέσποτα-Ανάμεσά τους και ο δήμος Ναυπακτίας; -Επιστολή υπουργού για συμμόρφωση.

 

Η πρώτη επιστολή που απέστειλλε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γ.Τσιρώνης προς τους δήμους της χώρας προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς φαίνεται ότι δεν βρήκε ώτα ανοιχτά.Ή μάλλον καλύτερα όλα τα ώτα ανοιχτά.Διότι από το σύνολο των δήμων,μερικοί ανταποκρίθηκαν,ενώ 169 δήμοι μάλλον προσπέρασαν αυτή την επιστολή του υπουργού που τους ζητούσε να του αναφέρουν τις έχουν κάνει σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στις περιοχές ευθύνης τους.

Οι δήμοι σύμφωνα με τη νομοθεσία οφείλουν να περισυλλέγουν και να περιποιούνται τα αδέσποτα ζώα σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους φύλαξης,τα λεγόμενα καταφύγια σε συνεργασία με τοπικούς φιλοζωικούς συλλόγους,ενώ πρέπει να υπάρχει και πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Θα πρέπει να υπάρχουν συγκροτημένα συνεργεία για την περισυλλογή των ζώων και την μεταφορά τους στα ειδικά καταφύγια,να υπάρχει κτηνιατρικός έλεγχος,να καταγράφονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα,να στειρόνονται,να τσιπάρονται και να εξετάζονται ορολογικά

Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού,ζητείται από τους δήμους αναφορά για τα ανωτέρω,δηλαδή για την ύπαρξη ειδικού καταφυγίου,μονάδας παρακολούθησης,ειδικής επιτροπή παρακολούθησης,ειδικού συνεργείου περισυλλογής,αριθμός αδέσποτων ζώων,εμβολίων κλπ.

Λογικό λοιπόν ο δήμος Ναυπακτίας να μην έχει απαντήσει στα ανωτέρω (Υπήρχε καταληκτική ημερομηνία 15 1.2018) από τη στιγμή που τίποτε από τα ανωτέρω δεν υφίσταται.

Αλήθεια θα θέλαμε πολύ να μάθουμε αν ο δήμος σκέφτεται σοβαρά για τη δημιουργία και υλοποίηση όλων των ανωτέρω προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τον νόμο,αλλά και να δώσει τέλος σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή του δήμου και δεν είναι άλλο από τα αδέσποτα τα οποία πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε γίνει λίγο πολύ όλοι μάρτυρες ενός τουλάχιστον δυσάρεστου περιστατικού επίθεσης σε πολίτες.

 

Leave a Comment