Μητρόπολη Φωκίδας: Θεατρική βραδιά στο Ευπάλιο

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 5 μ.μ., στο Ευπάλιο, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, παρουσιάστηκε μια όμορφη εκδήλωση από τους νέους της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας.

Την παρουσίαση έκαναν οι: Ιωάννα Φωτοπούλου πρεσβυτέρα και νηπιαγωγός, καθώς και η Νατάσσα Νταλταγιάννη φιλόλογος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο από την τελευταία δεκαπενταετία των κατασκηνώσεων «Γαλιλαία», της Μητροπόλεως στο Τρίκορφο και περιείχε πολλά στιγμιότυπα από τις φοιτητικές και νεανικές ομάδες καθώς και τις συνάξεις των νέων που ξεκίνησαν φέτος στο Καστράκι. Οι νέοι μέσα από την κατασκήνωση έμαθαν τι σημαίνει ομαδικότητα και αλληλεγγύη. Εκεί έζησαν αξέχαστες στιγμές, δημιούργησαν και δημιουργούν φιλίες μέχρι σήμερα!

Κατόπιν το πρόγραμμα κύλησε εύθυμα με τον πατέρα Γρηγόριο Σαμά, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καστρακίου, να προσκαλεί τα παιδιά σε παιχνίδι. Δίχως να χάνουν καιρό τα παιδιά ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το θεατρικό έργο το «Μονοπάτι» που παρουσίασαν οι νέοι της φετινής φοιτητικής περιόδου των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως. Στο έργο εξιστορείται η πορεία της ζωής δύο αγαπημένων φίλων Από την μία,  η Ειρήνη που με το πέρασμα των χρόνων, χάνει το μονοπάτι του Χριστού και από την άλλη η Αρετή που σαν καλή φίλη τη βοηθάει να ξαναβρεί το σωστό «μονοπάτι» στη ζωή της. Αναδεικνύει επίσης την τεράστια σημασία που έχει η προσευχή στη ζωή όλων των χριστιανών και την καταλυτική συμβολή της. Το θεατρικό έργο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και έδωσε μαθήματα πνευματικής ζωής, ανθρωπιάς και σεβασμού, σήμερα που η πίστη και τα ιδανικά κλονίζονται όσο ποτέ άλλοτε και τείνουν να εκλείψουν.

Ύστερα, χάρη στις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, προβλήθηκε βίντεο για τον ερχομό του Χριστού στη γη και ακολούθησε συνοδεία χριστουγεννιάτικων ψαλμών από τους ιερείς της τοπικής κοινότητος Δωρίδος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις δηλώσεις του πατρός Αυγουστίνου, υπευθύνου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ο π. Αυγουστίνος επικεντρώθηκε στις θυσίες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση τέτοιων παραστάσεων και στα μηνύματα που μεταδίδουν και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία η βραδιά!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διάφοροι εκπρόσωποι φορέων εκ των οποίων και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, όλοι οι ιερείς των πεδινών περιοχών της Αρχιερατικής περιφέρειας Ευπαλίου – Ποτιδάνειας καθώς και πλήθος κόσμου από τα χωριά της Δωρίδος.

 

Για το

Γραφείο Νεότητας της

Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

– Δημητρία Α. μαθήτρια Β’ Λυκείου –

Panorama1 SnapShot(47) SnapShot(54) SnapShot(52) SnapShot(44)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...