3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 στην Βιάννο Κρήτης

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις 14-16 Σεπτεμβρίου 2018 στην Βιάννο Κρήτης

«Καταστρέψατε την επαρχία Βιάννου. Εκτελέσατε πάραυτα, χωρίς διαδικασία, τους άρρενες που είναι πάνω από 16 ετών καθώς και όλους όσοι συλλαμβάνονται στην ύπαιθρο, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας». Η φοβερή αυτή διαταγή του στρατηγού Μπρόγιερ, προς τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής έδωσε το σύνθημα για την διάπραξη ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα: Στις 14-16.9.1943 ο στρατός της ναζιστικής Γερμανίας δολοφόνησε άνανδρα και εν ψυχρώ 401 άμαχους (παιδιά, γυναίκες, κατάκοιτους, ηλικιωμένους). Ο γερμανικός στρατός Κατοχής λεηλάτησε και κατέστρεψε τα χωριά της Βιάννου και της Δυτ. Ιεράπετρας… Συνολικά τα θύματα στα χωριά της Βιάννου επί Κατοχής ήσαν 461. Η ναζιστική – γερμανική κτηνωδία σφράγισε ανεξίτηλα την Κρήτη…

Ο Σεπτέμβρης στα χωριά της Βιάννου είναι ιερός. Μήνας άφατου πόνου, πένθους και θλίψεως. Εφέτος, συμπληρώνονται 75 χρόνια από τις αποφράδες εκείνες ημέρες. Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, διοργανώνεται στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Δήμου Βιάννου (στον Αµιρά, 14-16.9.2018).

Πλην των Ελλήνων θα συμμετάσχουν και Γερμανοί του κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, όπως οι οµάδες “AK Distomo”, “Angreifbare Traditionspflege”, “Initiative Germany must pay”, κ.ά.

Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν η ιστορία των µμεγαλύτερων ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, η λογοκρισία και παραχάραξη της ιστορίας της Κατοχής και της Αντίστασης, οι ιστορικές, πολιτικές και νομικές πτυχές της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, η στάση της γερμανικής κυβερνήσεως, κ.ά.

ΛΕΚΑΚΗΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342483-3o-Panellenio-Synedrio-gia-ta-Olokaytomata-kai-tis-Germanikes-Apozemioseis-14-16-Septembrioy-2018-sten-Bianno-Kretes ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...