3.500.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές στο Δήμο Ναυπακτίας

Συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία του Δήμου Ναυπακτίας στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε όλη την έκταση του Δήμου. Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, ακόμη δύο παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 1.256.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

α) στον εκσυγχρονισμό, κατασκευή και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Λυγιά του Δήμου Ναυπακτίας ( 612.000 ευρώ).

και β) στον εκσυγχρονισμό, κατασκευή και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της Δ.Ε. Αποδοτίας του Δήμου Ναυπακτίας (644.000 ευρώ).

Έτσι στη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής φθάνει στα 3.500.000 ευρώ το ποσό που εξασφαλίστηκε από διάφορες πηγές για αθλητικές υποδομές. Αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από το πρόγραμμα LEADER και από ίδιους πόρους του Δήμου.  Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η έγκαιρη εκπόνηση μελετών, η αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων και ο στόχος της δημοτικής αρχής να παραδώσει χώρους άθλησης στην νεολαία της περιοχής αποδίδουν καρπούς.

Στο ήδη αναβαθμισμένο γήπεδο του Λυγιά θα προστεθούν:

  • Πλήρως ανακατασκευασμένα αποδυτήρια σε ανεξάρτητο κτίριο με wc και ντούζ για δύο ομάδες, wc για ΑΜΕΑ, αποδυτήρια προπονητών και διαιτητών με δυνατότητα χρήσης ως γραφείο διοίκησης.
  • Για την εξυπηρέτηση των συνοδών και θεατών θα κατασκευαστεί κτίριο κυλικείου – αναψυκτηρίου, εμβαδού 70.00 τ.μ., με κεραμοσκεπή.
  • Για την προστασία της εγκατάστασης, θα κατασκευαστεί εξωτερική περίφραξη αλλά και εσωτερική περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου. Για τις ανάγκες άθλησης και κατά τις νυκτερινές ώρες θα κατασκευαστεί ηλεκτροφωτισμός από πυλώνες. Για τις ανάγκες βελτίωσης των υποδομών θα γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων με φρεάτια και αγωγούς. εγκατάστασης.
  • Για τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αθλούμενους, θα κατασκευαστεί στίβος συνθετικού τάπητα με δύο διαδρομές.
  • Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης θα κατασκευαστούν –αποπερατωθούν οδοί προσπέλασης στις εγκατάστασεις, ασφαλτόστρωση του χώρου στην πλευρά των αποδυτηρίων και του χώρου πίσω από τις κερκίδες, πεζοδρομήσεις- τσιμεντοστρώσεις μπροστά από τις κερκίδες, διαμόρφωση του ελεύθερου νότιου χώρου για χρήση του ως χώρος στάθμευσης.

Στην Δ.Ε Αποδοτίας και στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Χώρας και Κάτω Χώρας θα διαμορφωθεί:

 Ένας πολυχώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, παιδική χαρά και χωμάτινη διαδρομή πίστας Pump track με τεχνητά κυματοειδή εμπόδια, (rollers) και μικρά άλματα.

O αθλητικός πολυχώρος θα έχει κέντρο την Τοπική Κοινότητα Άνω Χώρας και θα επικοινωνεί μέσω πεζοπορικών, ποδηλατικών, σηματοδοτημένων διαδρομών με τον μικρότερο σε έκταση στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Χώρας. Από τους αθλητικούς πολυχώρους διέρχονται διαδρομές πεζοπορικές και ποδηλατικές που οδηγούν σε δασικές περιοχές, δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας εκσυγχρονισμένος χώρος άθλησης και αναψυχής που θα ενώνει όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής, και θα βελτιώσει τις υποδομές στον τομέα του αθλητισμού και του τουρισμού.

Στην Τ.Κ. Κάτω Χώρας θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, μικρή χωμάτινη πίστα και παιδική χαρά.

Στην Τ.Κ. Άνω Χώρας θα κατασκευαστεί γήπεδο  μπάσκετ- βόλεϊ, διπλό γήπεδο τένις, χωμάτινη πίστα διαδρομής (Pump track) και γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Στον αθλητικό χώρο θα τοποθετηθούν υπαίθρια πολυόργανα γυμναστικής.

 

 

                                  

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...