40% τηλεθέαση χτύπησε ο Αλέξης

40% τηλεθέαση χτύπησε ο Αλέξης

Τρομοκρατημένη η Ν.Δ. οδηγείται ξανά στην εσωστρέφεια – Μετά την ικανοποίηση της κοινωνίας από το πακέτο παροχών, πάει φουλ για μεγάλη νίκη στις εκλογές

 

ΜΕΓΑΛΕΣ ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το πακέτο κοινωνικών παροχών του Αλέξη Τσίπρα.

Για πρώτη φορά μετά από μία οκταετία εφιαλτικών μνημονίων δίνονται παροχές σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες ενώ παράλληλα η μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών δίνουν ανάσα στον κόσμο.

Το πακέτο Τσίπρα αιφνιδίασε την αντιπολίτευση που για χρόνια τώρα είχε βασίσει τη στρατηγική της στην αποτυχία της κυβέρνησης και προπαγάνδιζε καθημερινά ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι απάτη.

Τώρα η κοινωνία έχει αντιληφθεί στην πράξη ποιοι είναι αυτοί που εξαπατούν τον λαό και ποιοι τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Η υλοποίηση του πακέτου Τσίπρα αναμένεται να δώσει δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντίθετα η Νέα Δημοκρατία για μία ακόμα φορά θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια.

Η ριζική αλλαγή στο πολιτικό κλίμα αποτυπώνεται και στο ρεκόρ τηλεθέασης που σημείωσε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ALPHA.

Η συνέντευξη που έγινε μετά το σφυροκόπημα του Πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία και στο ΚΙΝΑΛ, στη συνεδρίαση της Βουλής όπου το παλιό πολιτικό σύστημα ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στη διάρκεια του πρώτου τέταρτου η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στο 40%.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, 1.778.000 πολίτες παρακολούθησαν τον Πρωθυπουργό που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κατάθεση των υπόλοιπων νομοσχεδίων που αφορούν μία σειρά μέτρων που θα δώσουν ανάσα σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Το ποσοστό τηλεθέασης που κατέγραψε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα είναι πρωτοφανές με δεδομένο ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Πάντως η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου διέλυσε στην κυριολεξία το λεγόμενο παλιό πολιτικό σύστημα και η συνέντευξη που ακολούθησε, σηματοδοτεί την κρίσιμη αναμέτρηση των Ευρωεκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αποδομήσει στην κυριολεξία το παλιό πολιτικό σύστημα και στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να προβάλει το δίλημμα: Ή εμείς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και αρχίζουμε να οικοδομούμε και πάλι το κοινωνικό κράτος ή αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία μέσα από μία γενικευμένη διαφθορά και τη λεηλασία που συντελέστηκε στο δημόσιο χρήμα με τις προμήθειες του δημοσίου, τα έργα, τα εξοπλιστικά και τις σπατάλες στον χώρο της υγείας.

Στην πορεία προς τις εκλογές συνολικά η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μία επιθετική στρατηγική.

Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση με την οποία δίνεται απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που αντιδρά στις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.

«Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος.

Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ.

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει “ναι σε όλα”».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346689-40-telethease-chtypese-o-Alexes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...