49 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος

Άργος

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης

49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, ενώ η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.

Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι είναι υπό μερικό έλεγχο, ενώ και εκεί παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Επίσης, στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στις 17:10, στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη, και οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενισχύθηκαν από όμορες Υπηρεσίες και στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Τέλος, η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Στην Αθήνα, φωτιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και Δημοσθένους στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα με 16 πυροσβέστες, με την κατάσβεση να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσε κανείς.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη, για τους νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας καθώς και για τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Ικαρία, Σάμος, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Λέρος, Κάλυμνος, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Ρόδο και Κάρπαθο.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:

1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/292456-49-pyrkagies-se-ena-24oro-Se-poies-perioches-yparchei-ypselos-kindynos ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...