5 τροφές που πρέπει να τρως κάθε μέρα

Σπανάκι

Το σπανάκι βοηθά στο να χτίσεις μύες και είναι πλούσιο σε φυτικά Ω3 και φολικό οξύ, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού και οστεοπόρωσης. Επίσης το φολικό οξύ αυξάνει την ροή του αίματος προς τις κάτω περιοχές, γεγονός που βοηθά ώστε να προστατευτείς απέναντι στα σεξουαλικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω ηλικίας. Τέλος, περιέχει λουτεΐνη, η οποία καταπολεμά την εκφύλιση της ώχρας κηλίδας και μπορεί να βοηθήσει με τη σεξουαλική σου ορμή.

Ντομάτες

Οι πιο κόκκινες περιέχουν περισσότερο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, ενώ οι κατεργασμένες είναι το ίδιο ισχυρές με τις φρέσκες επειδή είναι ευκολότερο για το σώμα να απορροφήσει το λυκοπένιο. Σύμφωνα με τις έρευνες, μια διατροφή υψηλή σε λυκοπένιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο στην κύστη, τον πνεύμονα, τον προστάτη, το δέρμα και το στομάχι, αλλά και για στεφανιαία νόσο.

Καρότα

Είναι πλούσια σε καροτινοειδή, δηλαδή λιποδιαλύτες οι οποίοι σχετίζονται με τη μείωση κινδύνου ενός ευρέως φάσματος καρκίνων, αλλά μειώνουν και το ρίσκο για φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως το άσθμα ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

    Μαύρα φασόλια

Όλα τα φασόλια κάνουν καλό στην καρδιά, αλλά κανένα δεν μπορεί να ενδυναμώσει τον εγκέφαλό σου όπως τα μαύρα φασόλια. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ενώσεις που έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία.

Καρύδια

Είναι πλουσιότερα σε περιεκτικότητα Ω3 λιπαρών οξέων απ’ ότι ο σολομός, και έχουν περισσότερες αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες από το κόκκινο κρασί, ενώ σε βοηθούν να χτίσεις μύες. Οι περισσότεροι ξηροί καρποί συνδυάζουν δύο από τα παραπάνω και δύσκολα συναντάς και τα τρία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...