50 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια Τράπεζα, για την χρηματοδότηση της αγοράς!

Με στόχο την δανειοδότηση μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων, η Παγκρήτια Τράπεζα, υπέγραψε νέα σύμβαση, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 50 εκατ. ευρώ! Με την αγορά να «διψάει» για ρευστότητα, η Παγκρήτια, αναμένεται να ενισχύσει επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, στηρίζοντας την επιστροφή της ελληνικής Οικονομίας, σε τροχιά Ανάπτυξης.

Τη συμφωνία, υπέγραψαν από την πλευρά της ΕΤΕπ ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor και από την πλευρά της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μυρτάκης, σε εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Αν. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κ. Γαλιάτσος, και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κ. Βαρλαμίτης.   

Η συγκεκριμένη συμφωνία ενσωματώνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προσφέροντας επιπλέον οικονομικά πλεονεκτήματα σε επιχειρήσεις που προωθούν τη νεανική απασχόληση, υπογράφεται δε στην κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να συνεισφέρει ενεργά και αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των επιχειρηματιών, στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση της νεανικής απασχόλησης.

Η Παγκρήτια πρόκειται να αξιοποιήσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, δανειοδοτώντας μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να μεταξύ άλλων να συμβάλουν αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού ανεργίας των νέων.     

Taylor (ΕΤΕπ): Στόχος μας η στήριξη της πραγματικής οικονομίας

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor τόνισε:

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλλω στην περαιτέρω επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστοδοτικής πολιτικής της ΕΤΕπ προς τις μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που είναι ζωτικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι προσανατολισμένη στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και της επένδυσης στους νέους. Η Παγκρήτια διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, κύρια στην Κρήτη και οι συντονισμένες προσπάθειές μας θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις σ΄όλη τη  χώρα να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον της χώρας».

Μυρτάκης (Παγκρήτια): Συνεργασία 250 εκατ. ευρώ, που στήριξε 3.000 θέσεις εργασίας

«Φέτος η Παγκρήτια Τράπεζα κλείνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκ. €, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.

Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκ. € δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000», ανέφερε στο χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης. Αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των φορέων για την παρουσία τους στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Taylor για την πολυετή άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εμπιστοσύνη προς την Παγκρήτια Τράπεζα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό και αποτελεί τιμή για την τράπεζά μας, ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Παγκρήτιας στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες και θα διατηρηθούν υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271041-50-ekat-eyro-sten-Pagkretia-Trapeza-gia-ten-chrematodotese-tes-agoras ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...