6 tips για να ενισχύσετε τη μνήμη σας

6 tips για να ενισχύσετε τη μνήμη σας
Συνεχώς βγαίνουν καινούριες μελέτες, που αποκαλύπτουν διάφορους τρόπους, που ενισχύουν την μνήμη. 
Κάποιοι από αυτούς μπορεί να λειτουργήσουν και κάποιοι όχι. Όμως, εάν αφήσουμε μια κατάσταση χωρίς διορθωτικά μέτρα, πιθανόν τα προβλήματα της μνήμης, να επιδεινωθούν και ίσως δημιουργηθούν μόνιμες βλάβες. Άρα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να θυμάστε μια ζωή!

Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο οι γνωστικές ικανότητές σας –συμπεριλαμβανομένων της μνήμης θα υποφέρουν. Κάποια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Lübeck της Γερμανίας πρότεινε, επίσης, ότι ο ύπνος βοηθάει τον εγκέφαλο σας να αποθηκεύσει τις νέες αναμνήσεις. Αν δεν κοιμάστε αρκετά, το μυαλό σας δεν θα διατηρήσει τις πληροφορίες της ημέρας, με αποτέλεσμα η μνήμη σας να μη λειτουργεί σωστά.

Πάρα πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την άσκηση με μια ισχυρότερη μνήμη. Μία από τις πιο πρόσφατες μελέτες από την British Journal of Sports Medicine, έδειξε ότι, η αερόβια άσκηση, μεταξύ των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών (τρέξιμο, κολύμπι) βελτίωσε τη λεκτική μνήμη και τη μάθηση. Όσο περισσότερο κινείστε, τόσο περισσότερο οξυγόνο ρέει προς τον εγκέφαλο και τρέφει το μυαλό σας. Άρα, αν θέλετε μια υγιή μνήμη, θα πρέπει να ασκήστε.
Μια μελέτη από τη Σκωτία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με θέσεις εργασίας που απαιτούν πολλή υψηλού επιπέδου, πολύπλοκες διεργασίες του εγκεφάλου (αρχιτέκτονες, για παράδειγμα), τείνουν να έχουν καλύτερη μνήμη αργότερα στη ζωή. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε μία από αυτές τις θέσεις εργασίας; Αξιοποιώντας σωστά τις πληροφορίες που θα λάβετε, μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Για παράδειγμα, αφού παρακολουθήσετε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, προσπαθήστε να θυμηθείτε αυτά που μόλις είχατε δει. Ποια ήταν τα ονόματα των χαρακτήρων; Σε ποια μέρη πήγανε; Ποιο επεισόδιο είδατε; Κάνετε αυτές τις ασκήσεις με τον εγκέφαλο σας, και θα κρατήσετε τη μνήμη σας αιχμηρή.
Το άγχος έχει αποδειχθεί ότι εξασθενεί τη μνήμη. Το γέλιο δεν εξουδετερώνει μόνο το στρες, αλλά επίσης, βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας. Εάν για παράδειγμα παρακολουθήσετε ένα αστείο βίντεο, είναι αρκετό για να ενισχύσετε τη μνήμη σας.
Πολλαπλές μελέτες έχουν συνδέσει διάφορους τύπους διαλογισμού με την καλή μνήμη. Γιατί; Η διατήρηση και αποθήκευση πληροφοριών απαιτεί εστίαση. Και ο διαλογισμός αποκλείει τους περισπασμούς και οξύνει την προσοχή σας, με τρόπους που ενισχύουν την μνήμη.
Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση των μούρων-ειδικά των βατόμουρων- με τη βελτίωση και τη διατήρηση της μνήμης. Τα μούρα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία συνδέονται με τη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας, η οποία ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...