65χρονος δικηγόρος: Δεν έχω σχέση με τη «μαφία του Κορυδαλλού» – Τι λέει για τις συνομιλίες

65χρονος δικηγόρος: Δεν έχω σχέση με τη «μαφία του Κορυδαλλού» – Τι λέει για τις συνομιλίες

Αρνείται την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ο 65χρονος δικηγόρος, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες του με τον «Κλόντι», τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, ήταν απόρροια φόβου λόγω της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του το 2014, ότι για αυτές είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τις Αρχές και πως πίσω από την εμπλοκή του κρύβεται ο Αρης Φλώρος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikastiko.gr

«Δείχνει» Φλώρο

Ειδικότερα, ο 65χρονος δικηγόρος, στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να ξεκινά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη και να την συνδέει με την άρνηση του να μεσολαβήσει ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στην παραπομπή της υπόθεσης της Energa- Hellas Power στην διαιτησία όπως του ζητούσε ο Αρης Φλώρος.

«Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος», φέρεται να σημειώνει.

Σχετικά με τις συναντήσεις του με τους δράστες της απόπειρας εναντίον του, αλλά και τη συναναστροφή του με άλλους ποινικούς, υποστηρίζει ότι : «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθεια μου να αποσπάσω την αλήθεια δια μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!».

Αναφερόμενος στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υποστήριξε ότι «είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», φέρεται να αναφέρει, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Οι συνομιλίες με τον αρχηγό του κυκλώματος

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος που ξεκινούν στα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν ο « Κλόντι» του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του υποστηρίζει πως του είπε: «ο ηθικός αυτουργός είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει… Στην συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του… Εκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντι υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτό πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας».

Επισημαίνει δε ότι για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο πρόσωπο της Αστυνομίας, ο οποίος τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή ενόψει και των εκκρεμών δικών.

 

Καταλήγοντας στο υπόμνημά του σημειώνει ότι: «Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους.. Στην πραγματικότητα, τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που «γνωρίζω» είναι o Olti Dulce, ο Αrber Bako και ο Klodian Lecocaj, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι εξ αυτών είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εναντίον μου απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο δε τρίτος εξ αυτών υπήρξε το πρόσωπο που μου υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής, όπως αναλυτικά έχω εκθέσει ανωτέρω. Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η «γνωριμία» μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου. (…)Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα – Νοέμβριο του 2014 – που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν!! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».

Πηγή: dikastiko.gr

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/358738-65chronos-dikegoros-Den-echo-schese-me-te-maphia-toy-Korydalloy-Ti-leei-gia-tis-synomilies ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...