8 ρίχτερ σεισμός στο Μεξικό.

– Τα ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για μέγα – σεισμό της τάξης των 8 Ρίχτερ – Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού – Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε στη θάλασσα έχει σημάνει και συναγερμό για τσουνάμι – Στην πόλη του Μεξικό οι κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους – Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές σε καταστροφές ή θύματα

Ένας μεγα – σεισμός χτύπησε πριν από λίγη ώρα το Μεξικό. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μια δόνηση της τάξης των 8 Ρίχτερ.

Μέγεθος που θεωρείται πολύ μεγάλο και ήδη εκφράζονται φόβοι για καταστροφές και θύματα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πανικό σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ανθρώπους που βγαίνουν στους δρόμους στην πόλη του Μεξικό.

Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

To Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ κάνει μάλιστα λόγο για μέγεθος 8,2 Ρίχτερ.

Σεισμός

Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα έχει σημάνει συναγερμό και για τσουνάμι στις ακτές του Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Νικαράγουας, της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Ονδούρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται όπως φαίνεται στις σχετικές αναρτήσεις στο twitter 200 χιλιόμετρα της περιοχής Tuxtla Gutiérrez.

Newit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...