80% κούρεμα του χρέους και έξοδο από το ευρώ του πρότεινε ο Σόιμπλε

Το μυστικό που κρύβει ο Κυριακός – Γιατί μόνο έτσι, του είπε, μπορεί να σταθεί στα πόδια της η χώρα σας και να ανακάμψει ταχύτατα η οικονομία της

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τα Μέσα Ενημέρωσης, φόρτωναν όλες τις αμαρτίες στον Σόιμπλε στην εναγώνια προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες.

Ο Σόιμπλε κατέστη το μισητό πρόσωπο, γιατί είναι ο μόνος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που έχει διατυπώσει καθαρή θέση για το ελληνικό ζήτημα, από την αρχή της κρίσης και βεβαίως εξακολουθεί να επιμένει στη δική του συνταγή, γιατί όπως λέει δεν υπάρχουν άλλες μαγικές λύσεις.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε για περισσότερο από μια ώρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Αυτά που του είπε στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση, κατατρόμαξαν τον πρόεδρο της ΝΔ, γιατί αδειάζουν ολοκληρωτικά τη δική του θεωρία, για έξοδο από την κρίση…

Γι΄ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να βγάλει φωτογραφίες και το κυριότερο να κάνει δηλώσεις όπως συνηθίζεται, μετά από τέτοιου είδους υψηλές συναντήσεις.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα ίδια που επαναλαμβάνει μονότονα ο Σόιμπλε, σε όλους τους Έλληνες, πρωθυπουργούς και αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξήγησε με στοιχεία και αριθμούς ότι η Ελλάδα θα σέρνεται σε οικονομικό όλεθρο, όσο υφίσταται το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος, το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θεωρούσε βιώσιμο!!!

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Σόιμπλε το ελληνικό δημόσιο χρέος πρέπει να κουρευτεί άμεσα σε ποσοστό 80% με 90% και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση όσο η χώρα βρίσκεται στην Ευρωζώνη.

Ουσιαστικά είπε στον Κυριάκο να τα μαζεύουμε και να φύγουμε, αν θέλουμε να σωθούμε.

Ο Σόιμπλε θεωρεί ότι η επιμήκυνση του χρέους, σε συνδυασμό με κάποια μείωση των επιτοκίων, που είναι εφικτά στην παρούσα φάση, είναι ασπιρίνες και δεν πρόκειται να προκαλέσουν επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, αλλά αυτό οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες την ελληνική οικονομία. Γιατί στο διάστημα που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, δανείζεται από κράτη με μηδενικά επιτόκια.

Όταν βγει στις αγορές, τα επιτόκια θα εκτοξευτούν, ίσως φθάσουν πάλι ακόμη και στο 7% και ο κίνδυνος χρεοκοπίας θα επανέλθει.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξήγησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με δημοσιονομική προσαρμογή της τάξεως του 30%, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πετύχει επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί και θα χειροτερεύσει, αφού κανένας λαός δεν μπορεί να ζει μονίμως σε καθεστώς λιτότητας, ανεργίας, ύφεσης και εξαθλίωσης.

«Ο συνδυασμός μιας συντεταγμένης εξόδου από την Ευρωζώνη με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, είναι η μόνη λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της καταστροφής», είπε ξεκάθαρα ο Σόιμπλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γι΄ αυτό ακριβώς ο πρόεδρος της ΝΔ, έφυγε… τρέχοντας από το κτίριο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών χωρίς να φωτογραφηθεί και χωρίς να κάνει καμία απολύτως δήλωση, αφού γκρεμίστηκαν τα όνειρά του για στήριξη από τους Γερμανούς και ότι θα τον έκαναν Πρωθυπουργό.

Λίγες μέρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε και η έκθεση του ΔΝΤ, που προβλέπει ΥΦΕΣΗ μέχρι το 2050 και ανεργία πάνω από 20% για 35 ακόμα χρόνια!!!

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η ανώτερη σύνταξη θα κυμαίνεται στα 390 ευρώ και οι μισθοί θα κατρακυλήσουν σε Αφρικανικά επίπεδα.

Το ερώτημα είναι γιατί το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα, δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έφυγε τρέχοντας από τη συνάντηση με τον Σόιμπλε, αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι ενώ γνωρίζουν τι σημαίνει παραμονή στην Ευρωζώνη, δεν τολμούν να μιλήσουν στον ελληνικό λαό.

Προφανώς βολεύονται προσωρινά με την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί και περιμένουν κάποιους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Είναι το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει τους Έλληνες πολιτικούς που εμποδίζει κάθε καθαρή λύση, για να ξεφύγει η χώρα από τον εφιάλτη, που ζούμε τα τελευταία 7 χρόνια, εξαιτίας των παλιών πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα.

Προτιμούν τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων (επί ΝΔ, έγιναν 11 μειώσεις) το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, από μια τολμηρή πρωτοβουλία που θα έβγαζε τη χώρα οριστικά από το επικίνδυνο τέλμα.

Το ερώτημα είναι μέχρι πότε οι Έλληνες πολιτικοί και τα κόμματα θα κοροϊδεύουν τον κόσμο, με πρόσχημα το δήθεν όραμα για την Ευρώπη, τη στιγμή μάλιστα που η Αμερική μας περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες.

Μέχρι πότε οι πολιτικοί μας θα ζητιανεύουν στις Βρυξέλλες δανεικά με αντάλλαγμα περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και εκποίηση ολόκληρης της περιουσίας του δημοσίου.

Η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επάνοδος στη δραχμή είναι όπως φαίνεται πλέον μονόδρομος!

Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, τόσο το καλύτερο, για τη χώρα και το λαό μας.

Γιατί το ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί και τότε η λάβα δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271622-80-koyrema-toy-chreoys-kai-exodo-apo-to-eyro-toy-proteine-o-Soimple ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...