88 Χρόνια από τη ”γέννηση” της ΑΕ Μεσολογγίου

Μια ιστορική φωτογραφία 88 ετών, όπου εικονίζονται οι πρώτοι ποδοσφαιριστές της θρυλικής Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου. Μάλλον τον Μάρτιο του 1931 (δεν έχει βρεθεί η ακριβής ημερομηνία), μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των παραγόντων των πρώτων αθλητικών σωματείων που είχαν δημιουργηθεί τότε στο Μεσολόγγι (Παναιτωλικός, Ολυμπιακός, Κεραυνός, Νίκη κλπ.) και κάτω από την παραίνεση του τότε Νομάρχη, επιτυγχάνεται η συγχώνευση και ιδρύεται η ιστορική ΑΕΜ.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αποτέλεσαν οι Ι. Καλούλης, Γ. Κατάσος, Μωρές, Καντζούρος, Παπουτσόπουλος κλπ., ενώ οι πρώτοι της ποδοσφαιριστές υπήρξαν οι Π. Σταυρόπουλος (μετέπειτα βουλευτής της ΕΡΕ), Ρ. Μακεδονόπουλος, Δ. Λιναρδάτος, Χ. Γιαννόπουλος (ή μπαμπούλας), Μ. Φάκκας, Γ. Βαλσαμάκης, Κ. Βαλασιάδης, Π. Πετρολέκκας, Βάλβης, Βορίλας, Ντρες, Γαλάνης, Ζαβιτσανάκης, Κατσαΐτης κλπ.

Το πρώτο προπολεμικό γήπεδο της ομάδος (που βλέπουμε στη φωτογραφία), δημιουργήθηκε έξω από την πύλη, στον χώρο όπου υπάρχουν σήμερα τα κτίρια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και έφτανε μέχρι τη νότια πλευρά του νεκροταφείου της πόλης μας.

(Η φωτογραφία προέρχεται από παλιότερη δημοσίευση του παλαίμαχου άσου της ΑΕΜ Θανάση Γκούβα, σε τοπική εφημερίδα).

Επιμέλεια: Μιλτιάδης Ζαβέρδας

aitosports.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...