Ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα Λιμενικά Ταμεία με τη συμμετοχή ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ. Παρόν και ο Θ. Παπαθανάσης.

 Ερύτατατη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ύστερα από πρόκληση του υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη. Από την περιοχή μας συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάσης και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη, ευρύτατη σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ.Πατούλης, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Α.Κοιμήσης, Ι.Τζίτζιος και Β.Μπαρμπάκος, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάσης, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μ.Καρράς, ο δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου Ν.Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ.Αγοραστός, οι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος και Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Κ. Μουτζούρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Αθ. Χριστόπουλος και η διευθύντρια του υπουργείου κα Σκαφιδά για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων καθώς και εκείνων που εποπτεύονται από το υπουργείο και την εν γένει πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα λιμάνια και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων πέριξ των λιμένων.

 Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε την αναγκαιότητα της βελτίωσης της λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και της καταβολής των λιμενικών τελών υπέρ των δήμων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν λιμάνια.

Αποφασίστηκε, έπειτα από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, να συσταθεί μικτή επιτροπή από παράγοντες του υπουργείου, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ προκειμένου να εξειδικεύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα και έως το τέλος του μήνα να προτείνουν θεσμικές λύσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των λιμένων.

unnamed ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Μ  ΠΕΔΑ ΚΕΔΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...