Aνδρέας Μακρυπίδης:νά καθιερωθεί ειδικό μειωμένο τιμολόγιο από τά ΕΛΤΑ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης σχετικά με την πρόσφατη άρση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους των εφημερίδων και περιοδικών των τοπικών συλλόγων και φορέων, προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Ιωάννη Ραγκούση και Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο. Με την ερώτηση του ο Βουλευτής προτείνει ως λύση να ισχύσει μειωμένο τιμολόγιο με απόφαση των ΕΛΤΑ ώστε το κόστος να επανέλθει στα επίπεδα πριν την άρση της ατέλειας, προκειμένου να μην θιγούν οικονομικά οι σύλλογοι και φορείς, αλλά και να διατηρηθεί η εκδοτική τους δραστηριότητα.  

Η πλήρης ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:

«Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αιτωλοακαρνανία η άρση των ειδικών μειωμένων τιμολογίων ταχυδρομικής διακίνησης εφημερίδων ή περιοδικών των συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων αφού από τις αρχές Αυγούστου αναγκάζονται να πληρώνουν στο ακέραιο όλο το ποσό των ταχυδρομικών τελών. 
Η συγκεκριμένη απόφαση, αποτελεί την χαριστική βολή για τη βιωσιμότητα των επαρχιακών εφημερίδων αφού τις επιβαρύνει με δυσβάσταχτα κόστη για τις σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και κατ’ επέκταση σε σταδιακό μαρασμό και εξαφάνιση.
Οι εφημερίδες και τα περιοδικά των τοπικών συλλόγων και φορέων Αιτωλοακαρνανίας, πολλές από τις οποίες κυκλοφορούν για δεκαετίες, αποτελούν το σημαντικότερο μέσο που διαθέτουν οι σύλλογοι για να επικοινωνούν με τα μέλη τους και ευρύτερα με την κοινωνία.
Μέσα από τα συγκεκριμένα έντυπα επιτελείται έργο στήριξης των τοπικών κοινωνιών αφού πέρα από την προβολή των δραστηριοτήτων των συλλόγων, αναδεικνύονται τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αφορούν τις κατά τόπου περιοχές, και διεξάγεται ένας γόνιμος διάλογος όπου σε πολλές περιπτώσεις προκύπτουν λύσεις και προτάσεις.
Μια λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το τέλος ταχυδρόμησης θα ήταν η λήψη απόφασης εκ μέρους των ΕΛΤΑ, που θα προβλέπει την ισχύ ειδικού τιμολογίου και θα επαναφέρει το ύψος του τέλους για τους συλλόγους στο επίπεδο που βρισκόταν πριν.
Επειδή η ταχυδρομική ατέλεια που ίσχυε για τους συλλόγους μέχρι την 31η Ιουλίου αποτελούσε πολύ σημαντικό παράγοντα για την βιωσιμότητα των εντύπων των τοπικών συλλόγων και φορέων και κατ’επέκταση για την συνέχιση των δραστηριοτήτων τους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κοι. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
• Σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε τα ΕΛΤΑ να καθιερώσουν με εσωτερική τους απόφαση την ισχύ ειδικού μειωμένου τιμολογίου για τους τοπικούς συλλόγους και φορείς;»
 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...