Aντάμωμα Καστανιωτών

Στις 13 Αυγούστου 2011, με επιμέλεια του Συλλόγου Καστανιωτών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη γενέθλια γη της Καστανιάς, το αντάμωμα των απανταχού Καστανιωτών.Καστανιώτες απ’ όλο τον Κόσμο, κατέφθασαν στη γενέθλια γη της Καστανιάς για να τιμήσουν τις εκδηλώσεις που φέτος ήταν αφιερωμένες στον ανώνυμο δωρητή, στον άγνωστο εθελοντή της Καστανιάς.

 

Παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Ζαμπάρα και Χρήστος Σαλαμούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Εγγλέζος και Χρήστος Σικόλας, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου, Περίστας και Αχλαδοκάστρου, αντιπροσωπείες συλλόγων και εκατοντάδες φίλες και φίλοι της Καστανιάς.
 Τους παρευρισκόμενους προσφώνησε εκ μέρους της Κοινότητας και του Συλλόγου Καστανιωτών ο κ. Θανάσης Λέλλος, ο οποίος αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«… Σήμερα, μέσα σε κλίμα τοπικών και παγκόσμιων ριζικών ανατροπών, σ’ όλα τα πεδία, κρίνεται περισσότερο αναγκαία η ανάπτυξη στενότερων κοινωνικών σχέσεων και επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, η επιστροφή στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες.
Σήμερα, όπου η πληροφορία εκτόπισε δραματικά τη γνώση και περιόρισε ανέλπιστα τη σοφία, όπου ο άνθρωπος δοκιμάζεται καθημερινά σε μια μοναχική πορεία, με αβέβαιο το παρόν και το μέλλον του ίδιου και της οικογένειάς του, ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ όλοι μας να αναθεωρήσουμε απόψεις και πρακτικές, με τις οποίες συμβάλλαμε συνειδητά ή μη, στην κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος των πανανθρώπινων αξιών.
Οι εκδηλώσεις, όπως αυτή σήμερα, συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιστροφή σ’ ένα καλύτερο αύριο, αφού έτσι ενισχύονται οι κοινωνικοί δεσμοί και προάγονται οι ανθρώπινες σχέσεις.
Ανταμώσαμε σήμερα εδώ, όχι για να τιμήσουμε κάποιους επώνυμους, όπως συνήθως συμβαίνει, αλλά για να προσφέρουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον ανώνυμο δωρητή, στον άγνωστο εθελοντή.
 Ανταμώσαμε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε εσένα ανώνυμε δωρητή που από το στέρημά σου συνέβαλες αποφασιστικά για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.
 Ανταμώσαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εσένα άγνωστε εθελοντή που με απίστευτες θυσίες ακύρωσες στη πράξη τη δυσκολία και δίδαξες την αισιοδοξία, τη δημιουργία και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ούτε τ’ όνομά σας ακούστηκε, ούτε οι πράξεις σας μαθεύτηκαν, ούτε τιμητικές διακρίσεις σας προσφέρθηκαν. Άγνωστο τ’ όνομά σας, άγνωστη και η προσφορά σας. Έτσι το θελήσατε. Σεμνά και ταπεινά επιλέξατε να παραμείνετε «ο άγνωστος στρατιώτης» αυτής της μεγάλης προσφοράς.
Περνώντας τα σύνορα της ιδιαίτερης πατρίδας σας, αλλά και κάθε δυσκολία της ζωής, ανταμώσαμε σήμερα εδώ στη γενέθλια γη της Καστανιάς για να τιμήσουμε τον ανώνυμο δωρητή, τον άγνωστο εθελοντή, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τη γενέθλια γη. Τιμή και δόξα σ’  όσους ταξίδεψαν προς τη γενέθλια γη”.
 Ακολούθησε θερμός χαιρετισμός του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ, ο οποίος, αφού επεσήμανε ότι ο Δήμος, θα βρίσκεται στο πλάι του πολίτη μ’ όλες του τις δυνάμεις, μετέδωσε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
 Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών μεταλλίων σε δύο μικρά παιδιά, τον Αναστάσιο Β. Λόη και Κων/να Ι. Αντωνοπούλου, στο όνομα των οποίων τιμήθηκε συμβολικά ο ανώνυμος δωρητής, ο άγνωστος εθελοντής της Καστανιάς. Απευθυνόμενος στα δύο μικρά παιδιά, κατά την απονομή των μεταλλίων, ο Θανάσης Λέλλος είπε: «Το χωριό και ο Σύλλογό μας σας εύχεται να κάνετε στη ζωή σας σπουδαίες πράξεις και να θυμάστε πάντοτε πως, όσα πλούτη και δόξα κι αν αποκτήσετε, το ταξίδι προς τη γενέθλια γη προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις”.
 Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρουσίαση τοπικού χορευτικού με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες που ήταν δωρεά του ομογενούς από την Καστανιά κ. Ιωάννου Ξύκη.
 Ακολούθησε ένα ολοήμερο και ολονύκτιο γλέντι με δημοτική μουσική που τέλειωσε τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...