Aπόδραση στο Χορευτό Πηλίου

Aπόδραση στο Χορευτό Πηλίου
Εκεί που το καταπράσινο βουνό των Κενταύρων ανταμώνει το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους βρίσκεται το Χορευτό ένα από τα ομορφότερα παραθεριστικά θέρετρα του Πηλίου.

Επίνειο της Ζαγοράς και με μια καταπληκτική αμμουδιά μήκους σχεδόν 2,5 χιλιομέτρων, το Χορευτό βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από το Βόλο.


Το Χορευτό ήταν μια από τις καλοκαιρινές κατοικίες των μυθικών θεών του Ολύμπου. Όπως μας πληροφορούν ο Όμηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης, στο Πήλιο έγιναν οι γάμοι του Πηλέα και της Νηρηίδας Θέτιδας και του βασιλιά των Λάπαθων Πειρίθου με την ωραία Ιπποδάμεια.

Στα νεότερα χρόνια, το Χορευτό υπήρξε ξακουστό λιμάνι απ’ όπου ξεκινούσαν τα «Ζαγοριανά καράβια», τα οποία ταξίδευαν απ’ τις αρχές του 17ου αιώνα στις θάλασσες όχι μόνο του Αιγαίου αλλά της Μαύρης θάλασσας και της ευρύτερης Μεσογείου. Οι χοροί των ναυτικών όταν επέστρεφαν σε αυτό μετά από τα μεγάλα ταξίδια τους έδωσαν αυτό το όνομα.

Το Χορευτό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, και χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται λόγω της αυξημένης τουριστικής του κίνησης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...