Aρχισε τις… εχθροπραξίες ο Ματέο Σαλβίνι

Aρχισε τις… εχθροπραξίες ο Ματέο Σαλβίνι

ΜΕ ΤΗΝ επίσκεψή του στην Σικελία ο Ματέο Σαλβίνι έστειλε το πρώτο μήνυμα στις Βρυξέλλες.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να διώξει όλους τους παράνομους μετανάστες από την Ιταλία υλοποιώντας μια από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Λέγκας του Βορρά.

ΣΤΗΝ ουσία πρόκειται για την έναρξη των εχθροπραξιών της νέας ιταλικής κυβέρνησης με την Γερμανία και συνολικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΣΚΛΗΡΗ γραμμή Σαλβίνι ο οποίος εκτός από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι και υπουργός Εσωτερικών απέναντι στους μετανάστες θα έχει άμεσες συνέπειες στις χώρες του Βορρά και ιδιαίτερα στην Γερμανία.

ΟΤΑΝ αρχίσει το πογκρόμ από τη νέα κυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Γερμανία, την Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι τεράστιο γιατί τη ρητορική Σαλβίνι κατά των μεταναστών υιοθετούν όλα τα αντισυστημικά κόμματα σε Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Αυστρία.

ΜΙΑ νέα έκρηξη του μεταναστευτικού ρεύματος προς τις χώρες αυτές θα προκαλέσει δυναμική στα ακροδεξιά κόμματα ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι πώς θα απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πρακτικές Σαλβίνι και την κάθετη διαφοροποίησή του σε μια σειρά από στρατηγικές επιλογές των Βρυξελλών.

ΜΕΧΡΙ τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει διαμορφώσει κάποια συγκεκριμένη πολιτική απέναντι στην ιταλική κυβέρνηση.

ΓΙΑΤΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάψει να λειτουργεί με δημοκρατικούς κανόνες και όλοι περιμένουν να λύσει το πρόβλημα η Μέρκελ. Άλλωστε οι γερμανικές τράπεζες είναι φορτωμένες με ιταλικά ομόλογα δισεκατομμυρίων και αν κρυολογήσει η Ρώμη θα πάθει πνευμονία το Βερολίνο.

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ αντάρτικο απέναντι σε στρατηγικές επιλογές και αποφάσεις των Βρυξελλών προκαλεί ένα κύμα αμφισβήτησης της Γερμανικής κυριαρχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

ΜΕΤΑ την Ιταλία, το Βερολίνο θα κληθεί να διαχειριστεί και το πρόβλημα της Γαλλίας που περιμένει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις Μακρόν για ριζικές αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Αν η Μέρκελ δεν βάλει νερό στο κρασί της τότε ο Μακρόν θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να ενισχυθεί το ρεύμα υπέρ του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/333694-Archise-tis-echthropraxies-o-Mateo-Salbini ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...